DSB bijna failliet?

Vanmorgen een opvallend bericht in mijn mailbox, dat ik jullie niet wil onthouden:

Hierbij berichten wij over een opmerkelijke oproep die Pieter Lakeman vanmorgen om 7:45 deed tijdens het programma “Goedemorgen Nederland”.

Lakeman adviseerde spaarders van de bank om hun spaartegoeden zo snel mogelijk op te nemen. Volgens Lakeman is een faillisement onafwendbaar. Lakeman geeft aan dat het faillissement voor hem geen doel op zich is, maar hoogst noodzakelijk voor de gedupeerden van de bank. Lakeman treedt op namens de stichting hypotheekleed, die de belangen vertegenwoordigt van gedupeerde DSB klanten.

Momenteel zijn volgens Lakeman alle handelingen van DSB uitsluitend in het belang van de enige aandeelhouder, Dirk Scheringa.

De oproep is volgens Lakeman niet onverantwoord daar DSB een kleine bank is die niet of nauwelijks verweven is met andere financiele instellingen.

Heeft iemand het programma gezien? Ik niet, maar ik lees wel dat de gedupeerden van DSB Bank gisteren met DSB om tafel zouden gaan. Ongetwijfeld was Lakeman één van de aanwezigen, als vertegenwoordiger van de Stichting Hypotheekleed. Op de website van Goedemorgen Nederland staat wel de uitzending van gisteren, waarin aandacht besteed werd aan dat gesprek met DSB.

Ik ben benieuwd of dit werkelijk zo gezegd is door Lakeman. Het is nogal wat en kan een run op spaargelden bij DSB Bank veroorzaken. Daarmee wordt dat faillissement dan een self-fulfilling prophecy en of we daar nou blij van moeten worden? Voordeel is dat die nare club dan van de kaart verdwenen is, maar er zullen wel veel mensen de dupe van zijn. Denk alleen al aan de mensen die er een achtergesteld deposito afgesloten hebben. Die kunnen dan in ieder geval wel naar hun centen fluiten. En wat te denken van alle mensen die er leningen hebben lopen? Als de portefeuille dan niet door een andere bank wordt overgenomen, moeten ze terugbetalen. Terwijl juist de mensen die terecht zijn gekomen bij de DSB Groep met hun lening vaak nergens anders meer terecht kunnen. Pfffff hoe zeer ik ook tegen de DSB praktijken ben, een faillissement is niet waar ik op hoop.

De waarschuwing van Lakeman kan natuurlijk ook een gevolg zijn van teleurstellende resultaten van het gesprek van gisteren, een niet gebaseerd zijn op enige waarheid. Lastige zaak….

Lees ook:Lakeman op oorlogspad
Lees ook:Site DSB plat door bankrun of hackers?
Lees ook:Gedupeerden Eco Wood verenigen zich
Lees ook:FIOD duikt in Eco Wood
Lees ook:Wat nou als de bank failliet gaat?

39 reacties op “DSB bijna failliet?

 1. Iwan Knapen

  Het heeft in ieder geval wel effect gehad. Momenteel is het niet mogelijk om in te loggen bij de DSB bank.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Geert van Setten

   Ik ben nu ook aan het proberen in te loggen. Hopelijk komt de website in loop van de dag weer online.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Tom

  De heer Lakeman is helemaal niet betrokken bij de gesprekken tussen de DSB en gedupeerden (zie ook onderstaand bericht). De heer Lakeman weigert mee te werken aan een individuele benadering van probleemgevallen en wil alleen via een massale schadeclaim zijn gelijk halen. Het item over DSB vanochtend is een stukje zeer slechte onkritische journalistiek dat onnodig paniek veroorzaakt onder de DSB klanten. Dat een gewaardeerd programma als Goedemorgen Nederland meewerkt aan een oproep tot faillisement en daarmee vele duizenden tevreden klanten en een paar duizend werknemers in de problemen werkt, is ronduit schokkend te noemen.

  NU.nl:
  WOGNUM – DSB Bank is dicht bij een oplossing met een van de partijen die de bank ervan beschuldigen huiseigenaren te hebben opgezadeld met torenhoge schulden.
  DSB Bank en de stichting Steunfonds Probleemhypotheken zeiden woensdag samen te werken aan een raamwerk om alle klachten te kunnen behandelen.

  Beide partijen bevestigden berichtgeving van die strekking van RTV Noord-Holland.

  De stichting Steunfonds Probleemhypotheken vertegenwoordigt naar eigen zeggen zo’n tweeduizend gedupeerden.

  Voorbeeld

  De bedoeling is nu dat de stichting een aantal klachten op tafel legt om te kijken of die als voorbeeld kunnen dienen voor de behandeling van de overige dossiers.

  DSB Bank zal dan voor alle klachten een individuele oplossing zoeken, zo zei een woordvoerder van de bank.

  ”Als dit een goede methode is om uit de patstelling te komen, dan gaan we samen verder”, aldus de zegsman van DSB Bank.

  Groepsclaim

  De Stichting Steunfonds Probleemhypotheken ziet in tegenstelling tot de stichting Hypotheekleed geen heil in een groepsclaim tegen de bank.

  ”Wij willen de mensen perspectief geven om uit de problemen te komen”, aldus vertegenwoordiger Jelle Hendrickx. ”Het ziet er nu beter uit.”

    /   Beantwoorden  / 
 3. Webcare-team DSB Bank

  DSB Bank is een door en door gezonde bank.

  De Raad van Bestuur van DSB Bank deelt mede dat, naar aanleiding van berichtgeving over problemen bij DSB Bank:
  - DSB Bank is ene door en door gezonde bank.
  - DSB Bank heeft als een van de weinige banken geen staatssteun nodig.
  - DSB Bank een zeer ruime liquiditeitspositie heeft
  Wellicht ten overvloede DSB Bank valt ook nog onder de Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank valt (€100.000 per rekening is gegarandeerd)

  Dirk Scheringa: “Er is totaal geen enkele reden tot ongerustheid”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan

   -DSB Bank is een bank die mensen oplicht
   De raad van bestuur kan niks anders doen dan proberen de schade van de slechte publiciteit te beperken.
   -DSB bank zal ook geen staat steun krijgen daar is deze bank veel te klein voor !!
   -DSB Bank heeft een zeer ruime liguiditeitspositie als mensen massaal hun spaargeld weghalen wat nu al gebeurd dan is het snel over met deze ruime liguiditeitspositie.
   er is geen weg meer terug deze bank gaat failliet.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Willem

  Lekkere vent die Pieter Lakeman. Een faillisement van de DSB Bank, zal zorgen voor nog veel meer gedupeerden. En ik kan straks ook nog een claim tegen de heer Lakeman in dienen, dat zal hem geld gaan kosten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Andre

  Geachte Meneer Lakeman,

  Wilt U soms dat de belastingbetaler mijn
  spaargeld moet terugstorten op mijn rekening?

  .

    /   Beantwoorden  / 
 6. Andre

  .
  Nog iets, Mijnheer Lakeman,

  Zou U dezelfde actie ondernemen als het de ING
  betrof?Of is die te groot om pootje te haken.

  .

    /   Beantwoorden  / 
 7. Peter

  Meneer Lakeman is er nu dus op uit om de spaarders te duperen, want dat is wat er uiteindelijk zou gebeuren. Scheringa heeft heus wel reserves buiten zijn b.v.’s maar de spaarders worden de dupe van dit soort acties.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Juul

  Ik ben het helemaal eens met de andere reacties. Als dhr. Lakeman dit inderdaad heeft gezegd is dat een zeer ondoordacht en onvolwassen advies.

    /   Beantwoorden  / 
 9. NinA

  Inderdaad een belachelijk oproep van die Lakeman…vult waarschijnlijk zelf wel lekker z’n zakken met deze zgn stichting …en ipv 1300 gedupeerde hypotheeknemers (die zelf ook wel eens een beetje hadden kunnen nadenken voordat ze ook de caravan de boot en de wereldreis mee lieten financieren in hun hypotheek!!) ook nog 10.000-de extra spaarders gedupeerd….
  idioot gewoon…ik begrijp niet dat daar ruimte aan wordt gegeven in de media….
  stemmingmakerij heet dat geloof ik ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 10. Johan

  OF DSB Bank Failliet gaat is niet de vraag is het is wanneer deze bank failliet gaat. er zijn zoveel koopsompolissen verkocht en die moeten allemaal voor een groot deel worden terug betaald.
  dat gaat om tientallen miljoenen. wat nog erger is dat er geen vertrouwen meer is in deze bank en als er geen vertrouwen meer is dan is het heel makkelijk om je spaargeld over te boeken via internet naar een andere bank.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Stiif

  Beste medewerkers van DSB die hierboven gereageerd hebben!

  We trappen er niet in! :D

    /   Beantwoorden  / 
  1. cay

   beste stef,
   de DSB komt jou persoonlijk castreren als je nog 1 keer zo’n opmerking maakt. Dat doet de afdeling postcastratiet, 100% dochter van DSB!
   begrepen???

     /   Beantwoorden  / 
 12. Sander

  Een faillisement van de bank is het laatste waar de “gedupeerden” wat aan hebben. Dan zullen er ook heel wat van hen meteen meegetrokken worden het faillissement in. Plus alle spaarders (vooral degenen die een achtergesteld deposito hebben) die dan de pineut zijn. Mocht het zover komen vertrouw en hoop ik erop dat de DSB (of de laten we het niet hopen curator) Lakeman op alle mogelijke manieren zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk zal aanpakken. Ik vind de constructies met de koopsompolissen verwerpelijk maar als mensen er zelf intrappen dragen ze ook zelf een groot deel van de verantwoordelijkheid. Blijkbaar kunnen veel mensen dat dus niet aan.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Ben

  DSB heeft een heel beperkt eigen vermogen ten opzichte van de omzet. DSB trekt geld aan en zet dit weer uit. Door de kredietcrisis komen de marges fors onder druk. Dat Scheringa prive een groot vermogen heeft staat hier los van. DSB is ten dode opgeschreven. Dit stopt niet meer. Alle gedupeerden veel sterkte.

    /   Beantwoorden  / 
 14. chaoi

  Dat het niet goed met de DSB gaat weet ik al weken van iemand uit de financiele wereld. 2 weken terug heb ik mijn geld er weggegehaald en heb dit al mijn familieleden en collega’s die zaken met deze bank doen ook geadviseerd. Het verhaaltje van de hacker daar lach ik om. Als ICTer weet ik dat er speciale eisen voor banken zijn qua beveiliging en back-up. deze toko wordt gewoon geplunderd door zijn spaarders en is terminaal.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Patrick

  Hmm ik vind die oproep niet kunnen. Laten we de problemen niet bagataliseren, DSB heeft verkooppraktijken laten zien die gewoonweg niet kunnen. Helaas is de WFT blijkbaar net iets te laat voor dit geval. Het is vanaf dit jaar verplicht voor een bank/verzekeraar/tussenpersoon om de verdienste zichtbaar te maken. Polissen waarop 80% tot 90% provisie wordt verhaald zijn een schande voor de markt. Maar goed, wanneer iedereen de kosten wist zou niemand zo’n polis afsluiten. Deze problemen zijn echter nog geen reden om een oproep te plaatsen om deze bank failliet te laten gaan. Lakeman vergeet domweg dat DSB meer dan 1300 spaarders heeft en nog meer klanten met een lening of een hypotheek. Wat dacht hij overigens? Dat een failliete bank niet haar hypotheekportefeuille verkoopt? Hypotheekgevers zijn dan niet meer verplicht hun hypotheek bij DSB te betalen, maar dan bij de Bank die de portefeuille heeft overgenomen. Uiteindelijk is de belastingbetaler de dupe van deze oproep wanneer de bank failliet gaat. De belatstingbetaler zal dan de spaarders van DSB moeten compeseren tot de EUR 100.000,- (maximaal) zoals het deposito garantiefonds garandeerd. Conclusie: Spaarders doe het niet, u snijd alleen u zelf in de vingers!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patrick

   Oja, ik werk niet voor DSB maar ben wel werkzaam in de branche

     /   Beantwoorden  / 
 16. Teun

  Dag Patrick,

  Eigelijk bedoel je dus dat spaarders van bv 100,000 euro per persoon geen bult kunnen vallen. Reden daarvan is dat bij een eventueel fallisiment de staat dit bedrag volledig terug betaald. Wat bedoel je dan met Spaarders doe het niet, u snijd alleen u zelf in de vingers! Volgens mij zijn al de spaarders bij DSB gegarandeerd tot 100,000 pp ook met een gezamelijke rekening.

  Groet Teun.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patrick

   Beste Teun, JIJ als spaarder bent ook JIJ als belastingbetaler. Wanneer de bank failliet gaat wordt je, als spaarder tot EUR 100.000 gecompenseerd. Als belastingbetaler moeten wij hetzelfde bedrag terug betalen aan de staat, omdat (ik geloof) de Rabobank weigert mee te betalen aan het deposito garantiestelsel. JIJ als belastingbetaler zal dus voor de kosten voor het garantiestelsel moeten dragen, en meer want de staat moet het geld lenen om het aan de spaarder terug te betalen. Dus bedragen de kosten voor het deposito garantiestelsel geen EUR 100.000 pp, maar een meervoud daarvan. Helaas zijn er nog steeds teveel mensen die dit niet begrijpen.

     /   Beantwoorden  / 
 17. Ad van Beurden

  Beste lezers, Ik ben geen klant van DSB of een van de anders BV’s. Maar de oproep van Pieter Lakeman lijkt me niet erg verstandig. De pro DSB reacties hierboven lijken me veelal afkomstig van personeelsleden die hun baan vrezen of betrokkenen bij de bank die bang zijn om persoonlijk in de problemen te komen. Wel begrijpelijk moet ik zeggen. De directe reactie van DSB hierboven is erg overdreven. Zojuist heb ik Nova gezien en daar is een soort van Mea Culpa uitgesproken. Mensen met overdreven veel koopsompolissen van DSB kunnen naar mijn mening nu naar de rechter en alleen daarom al is het te hopen dat de DSB Bank overeind blijft. Morgen weten we meer.

    /   Beantwoorden  / 
 18. mark

  het is mij een lief duitje waard om deze oplichters club te zien omvallen lach nu al en wordt vrolijk van de gerechtigheid die wij Nederlanders dan toch nog te toon spreiden ben zelf ook opgezadeld met de beruchte beroving van de koopsompolissen. en ben alles behalve een tokkie kan alleen maar zeggen dat ik weer trots raak dat Nederland de oplossingen zelf creëert i.p.v. dat de politiek dit durft. terugtrekken al dit spaartegoed en wel zo snel mogelijk laat maar klappen dit duivelse zooitje struikrovers en overigens HACKERS hahahahaha en daardoor niet meer mogelijk hahahahahahaha zelfs een kind van 10 doorziet dat stelletje prutsers

    /   Beantwoorden  / 
  1. koos

   Omvallen mag die, maar zelf wil ik liever zien dat de directie en andere hoge functionarissen (Zalmpjes, Linschotens, Wiltinks, etc.) daar prive ook aansprakelijk wordt gesteld om zo mee te delen in de kosten om alle gedupeerden in alle redelijkheid schadeloos te kunnen stellen. Mogen de heren S. en v.G. prive ook eens ervaren hoe het is om aan het begin van iedere maand niet te weten hoe je het eind van de maand redt. Via TROS Radar, etc. ben ik al jaren op de hoogte van deze problematiek. Probleem met omvallen is dat iemand de openstaande hypotheken moet gaan overnemen. 4 ton hypotheek met 2 ton onderpand. Welke bank wil zo’n portefeuille…? Ik hoop mijn bank niet, en de overheid ook niet….

   Maar eeeh… DSB staat toch voor De Schurken Bank, niet dan….? Alle gedupeerden veel sterkte in jullie strijd…

     /   Beantwoorden  / 
 19. Teun

  Dag mensen ik zie alleen, misschien op dit moment terechte berichten van door DSB verkeerd afgesloten hypotheken en andersoort polissen. Men is bezig om te proberen dit op te lossen. Dat is nl ook in het belang van DSB zelf.
  Maar er zijn ook SPAARDERS, die krijgen vergeleken met andere banken wel een hele mooie rente zeker op deposito’s. Dit wordt dan ook allemaal afgenomen bij een fallissiment. Dus al met al denk ik, dat we beter de bank kunnen steunen om tot een goede oplossing te komen,zodat ook de spaarders geen problemen krijgen ondanks als het goed is ze allemaal verzekerd zijn voor 100.000 euro PP.

  Groet Teun.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Olivier

  Ik ben er achter gekomen dat mensen in Nederland veel te weinig af weten van persoonlijke faillissementen. Daarom heb ik veel informatie samengevoegd op een nieuwe website: http://persoonlijkfailliet.nl . Als u ook in de financiële problemen zit hoop ik voor u dat u snel een kijkje neemt.

    /   Beantwoorden  / 
 21. eduardo

  Dit is gewoon een groot rookgordijn. De site stopzetten en huildende bestuurders op TV en dan nog die clown van een Wilting die niet weer waarover hij praat.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Paus

  Beste mensen,

  Laten we nou ophouden met onze zgn. “sorry” cultuur in stand te houden. Wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten. Dus netjes alle “foutjes” rechtzetten mijnheer Scheringa dan ben je een man en laat je ruggegraat zien.

  Failliet laten gaan is wat overdreven, maar als DSB het vertrouwen van de client niet snel terugwint zal het uiteindelijk onontkoombaar zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Lucifer

  Het feest van de hoge heren gaat gewoon door:
  Reclame op tv van NIBC-DIRECT !!

  Zonder risico, meer rendament
  Met een NIBC Direct Internetspaarrekening bent u zeker van een toprente. Zo krijgt u op dit moment een “variabele rente” van 3,1%

  Volgens de reclame is ‘NIBC Direct’ een echte Nederlandse bank met sterke wortels.

  Jaarverslag ‘Dirkje’ 2006:

  De kredietverlening in 2006 is voor de 1e hypotheken gefinancierd door inbreng in de medio 2005 met NIBC opgezette warehousestructuur.

  En hoe gaat het nu met NIBC en waarom hebben ze nu opeens een spaar-tak voor particulieren?

  Gevonden weer op internet:
  NIBC moet volop gebruikmaken van de leenfaciliteit van de Europese Centrale Bank om aan zijn betaalverplichtingen te blijven voldoen. Alleen door de komende twaalf maanden meer dan euro 4 mrd te belenen bij de ECB kan de liquiditeitspositie worden veiliggesteld.

  Dit blijkt uit een presentatie van de Haagse zakenbank aan analisten in Londen.

  Voor zover bekend is de toestand van NIBC uitzonderlijk. ‘Ik heb nog niet eerder gezien dat een bank zo afhankelijk is van de ECB’, zegt een analist die niet met naam wil worden genoemd. Banken zijn zeer terughoudend met het verstrekken van informatie over hoeveel geld ze belenen bij de ECB.

  Volgens NIBC is dankzij de leencapaciteit bij de ECB de liquiditeitspositie van de bank voor ten minste de komende drie jaar voldoende gegarandeerd, ook als de bank geen nieuw geld aantrekt. Een woordvoerder wil verder niet ingaan op de presentatie van de bank in Londen.

  Pogingen om particulieren te bedienen

  NIBC bedient vooral bedrijven en professionele partijen. Pogingen om particulieren te bedienen zijn niet echt van de grond gekomen. Eind vorig jaar hadden klanten voor euro 1,5 mrd aan middelen bij de bank uitstaan.

  Uit de presentatie van NIBC blijkt ook dat de bank afstevent op een krimpscenario als geen nieuwe financieringsbronnen worden gevonden.

  NIBC hoopt 1,3 mrd op te halen

  NIBC hoopt dit jaar euro 1,3 mrd op te halen bij institutionele beleggers en eventueel ook particulieren om nieuwe kredieten te kunnen uitzetten. Volgens een woordvoerder zijn nog geen concrete plannen uitgewerkt, maar behoort het aanbieden van een spaarrekening tot de mogelijkheden.

  NIBC moet voor april 2009 bijna euro 7 mrd aan oude leningen aflossen. De bank komt hiervoor meer dan euro 4 mrd tekort, maar denkt hier ruimschoots in te kunnen voorzien doordat maximaal euro 7,1 mrd kan worden geleend bij de centrale bank in ruil voor onderpand.

  Hypotheekportefeuilles als onderpand Vanwege de kredietcrisis hebben centrale banken het eenvoudiger gemaakt voor financiële instellingen om bijvoorbeeld hypotheekportefeuilles als onderpand te geven in ruil voor liquide middelen. In de markt worden deze portefeuilles tegen forse kortingen verhandeld. Zo onderhandelt Citigroup met investeerders om een pakket met hefboomleningen van $ 12 mrd tegen 10% korting te verkopen.

  NIBC wordt relatief hard geraakt doordat de bank is gespecialiseerd in het verpakken en doorverkopen van kredietportefeuilles aan institutionele beleggers. Deze markt is sinds de zomer stil komen te liggen.

  Groetjes: Lucifer

    /   Beantwoorden  / 
 24. Judith

  Ik word een beetje moe van die krokodillentranen. DSB klanten dachten gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten. Ze hebben zich in de schulden gestoken omdat ze zo nodig boven hun stand moesten leven. En nu het misgaat is het huilen geblazen. En wie mag er weer voor de kosten opdraaien? Juist de belastingbetaler. De mensen die wel verantwoord met hun zuurverdiende geld omgegaan en hun geld en hypotheek bij bv de Rabobank hebben. Ooit gehoord van eigen verantwoordelijkheid dames en heren? In mijn ogen moet degene die zich brandt op de blaren zitten en niet zeuren. Er is al veel teveel van mijn belastinggeld verdwenen in de bodemloze put Icesave, ING en Fortis/ABN AMRO. Ik ben het meer dan zat.

    /   Beantwoorden  / 
 25. La Cigale

  Lakeman vertegenwoordigt alleen de mensen met te grote leningen en hypotheken. Kijk die verzekeringspolissen die de DSB deze mensen aangesmeerd hebben gekregen moet opgelost worden. Maar deze mensen zijn geldgeil en kennen hun grenzen niet! De rekeninghouders en spaarders die deze grenzen wel kennen zijn dankzij de Dhr.P.Lakeman de dupe hiervan.

    /   Beantwoorden  / 
 26. W. Mastenbroek

  Pieter Lakeman zal zichzelf nu even een metafoor voor God wanen. De God van Leen, Lena & de Leners. In werkelijkheid is deze superjudas niets meer dan een duivel die vele malen méér slachtoffers maakte dan hij met zijn krankzinnige oproep ooit tegemoet had kunnen komen. ‘God, verdom me’, publiceerde de schrijver Wladimir Arn ooit. De God van Leen, Lena & de Leners heeft deze wens voor hen vervuld. Een enorm belang aan kapitaal, banen en commerciële infrastructuur werd door de a.s. Pieter L. vernietigd. Leen, Lena & de Leners mogen als schuldeiser achter aansluiten.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Johan

  deze bank was zonder lakeman ook opgevallen. de winst die ze maakte kwam alleen maar uit de hooge provisie met dure polissen. de polissen met zeer hoge provisie konden ze niet meer verkopen en de winst van deze bank is het afgelopen jaar fors gedaald. bovendien blijkt nu dat de bank bijna 100 miljoen moesten betalen aan compensatie, dit bedrag kon de bank niet betalen.

    /   Beantwoorden  / 
 28. munk

  ik vind die lakeman een viese tiring lijer want hij is ook geen schoone jonge hij is zelf ook bank dirkteur geweest van een bank en die is ook kapot ge gaan en ik vind hor die mensen die zo een hooge hypotheek hebben vind ik ook een beetje eigen schuld een voor beelt als jij een huis heb en die is 130.000 waard en je neemt een hiephteek van 230.000 dan ben je zelf stom beeseg en dan ken je dat dsb tog niet ver wijte ze zijn der zelf bij geweest dat ze dat deden

    /   Beantwoorden  / 
 29. munk

  en lakeman magzelfs geen dirkteur meer weesenen hij heb zelf ook mensen gedupeert datie dritkteur was van een bank ik vind dat hij maar eerst naar ze zigzelf moet kijken want hij is ook niet eerlek

    /   Beantwoorden  / 
 30. jamhed 3th

  trieste gasten, blij dat ik niets met de DSB te maken heb. Wel eindelijk al die kut DSB reclames van de buis en AZ weer terug naar waar ze horen.

  Trouwens belachelijk dat een voetbalclub deels de rente ( dat zijn simpel genomen de inkomsten van een bank )van de clienten gebruikt omdat de voorzitter een club als speelgoedje heeft.

  Denk daar eens over na, hoe ziek dat eigenlijk is.

    /   Beantwoorden  / 
 31. jamhed 3th

  Munk, ga terug naar school man.

    /   Beantwoorden  / 
 32. T.

  Benieuwd hoe het nu, jaren later,met Lakeman gaat. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat Dirk nog een paybackpotje had

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.