SMSje om goed te doen

Een mooie uitspraak: "het goededoelenbestand vergrijst". De gemiddelde donateur van een goed doel schijnt vijftigplus te zijn. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat met het natuurlijke verloop ook de hoeveelheid giften aan goede doelen terugloopt, dus hebben ze iets nieuws verzonnen: geven met een SMSje. Want het probleem is 'dat de charitatieve sector de taal van de sms-generatie niet spreekt'.

Het werkt simpel: met een simpel SMSje 'Unicef aan' (of wel ander aangesloten goed doel dan ook) naar 5757 geef je eenmalig een donatie voor een maand. Het bedrag wordt bijgeschreven op je telefoonrekening. Na een maand krijg je weer een SMSje met de vraag of je door wilt gaan met de steun. En met 'Unicef uit' zet je de dienst weer uit.

Moet je voor die SMSjes zelf dan ook betalen? Nee: de dienst is gratis, dus de bijdrage is geheel voor het goede doel. Mooi verzonnen, ik hoop dat het gaat werken! Misschien kunnen de goede doelen ook ringtones gaan maken, die schijnen immers helemaal hot te zijn.

Lees ook:Uitgeeftip: goede doelen
Lees ook:Fiscaal voordelig goed doen
Lees ook:Goede doelen is big business
Lees ook:Vijf manieren om geld te (be)sparen
Lees ook:Hoe kies jij je goede doelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.