De doorns van een uitvaartverzekering

Independer heeft weer een onderzoek gepubliceerd, dit keer over uitvaartverzekeraars. Wat daarbij een belangrijke conclusie voor ons allemaal is: bijna driekwart (73%) van de uitvaartverzekeraars kent een en-bloc clausule. Dat houdt simpelweg in dat de verzekeraar zomaar de premie of de dekking mag wijzigen. Jij hebt dan wel het recht om de verzekering op te zeggen, maar dat is vaak erg ongunstig.

Vorig jaar heeft uitvaartverzekeraar Yarden gebruik gemaakt van die en-bloc clausule door de dekking te veranderen. Het regende klachten, kijk bijvoorbeeld eens op de site van Tros Radar.

Van de 20 onderzochte uitvaartverzekeraars zijn er maar een paar die helemaal geen en-bloc clausule kennen: Aegon, De Amersfoortse, Nuvema en Polis Direct. Als je een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten doe je er goed aan deze kennis mee te nemen in je vergelijking.

Lees ook:Radar graaft in uitvaarten
Lees ook:Pakt Radar ze eindelijk aan?
Lees ook:Slechtedekking.nl voor klachten over verzekeringen?
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Yarden
Lees ook:Bud is terug!

2 reacties op “De doorns van een uitvaartverzekering

 1. Fred Wijma

  Soms is het slim een uitvaartverzekering af te sluiten, soms is het nog slimmer om het niet te doen. Als je een ruim inkomen hebt, kun je veel beter een aparte spaarrekening openen. Voordeel: je nabestaanden zijn vrij in hun keuze betreffende uitvaartbedrijf etc. en jij ergert je niet groen en geel aan wat de dames en heren verzekeraars nu weer bedenken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Uitvaartverzekering

  Zelfs met een ruim inkomen kan het interessant zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het blijft natuurlijk altijd een afweging.

  Voorbeeld:
  Een vrouw van 33 jaar oud verzekert zich voor een bedrag van e 10.000,- (in contanten, niet in natura). Zij hoeft slechts e 13,45 gedurende 30 jaar te betalen. Over de hele looptijd is dat e 4.860,-. Voordeel is ook nog eens dat je vanaf ‘dag 1′ verzekerd bent.

  Na 30 jaar zou je op een spaarrekening met 3,5% rente e 9.000,- bij elkaar hebben gespaard (inleg e 13,45 per maand). Kom je te overlijden na 15 jaar dan staat er nog maar e 3.300,- op de spaarrekening (als je die in de tussentijd niet hebt uitgegeven aan de nieuwe auto).

  Met een uitvaartverzekering hoef je dan ook geen geld te reserveren op een spaarrekening, zo zorg je voor meer vrijheid. Wel zit er heel veel premieverschil tussen uitvaartverzekeraars. Kies je een duurdere verzekeraar dan wordt bovenstaand voorbeeld uiteraard anders.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.