Fiscaal voordelig goed doen

Wie geld schenkt aan goede doelen kan dit – als er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt – aftrekken voor de belasting. Niet iedereen die dat zou kunnen doen maakt daar gebruik van, naar het schijnt. Daarom is de Belastingdienst een campagne gestart om ons hier nog even op te wijzen.

Eén van de voorwaarden is dat het doel waaraan je schenkt door de fiscus is aangewezen als een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Verder moet het gaan om een bedrag dat boven het drempelbedrag (1% van het zogenaamde drempelinkomen) uitkomt. Maximaal is dan weer 10% van het inkomen aftrekbaar.

Meer weten? Benieuwd welke instellingen allemaal een ANBI zijn? Kijk maar even op de site van de Belastingdienst!

Lees ook:Fiscaal goedgekeurde goede doelen
Lees ook:Erfenis voor sportclub belastingvrij
Lees ook:NHG 2008: kosten omhoog, koopgrens ongewijzigd
Lees ook:Spaarrente stort in
Lees ook:Wat is een personeelslening?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.