Regenrisico bij Zon Invest

De analyses van opvallende investeringsaanbiedingen die op Overgeld gegeven worden vind ik altijd erg interessant. Dit keer gaat het over Zon Invest, waarvan de aanbieder stelt dat het gaat om duurzaam investeren in zonne-energie met een hoog en vast renndement. Klinkt goed toch?

In de analyse komen een aantal kanttekeningen naar voren die mij er zeker van zouden weerhouden erin te investeren. Als ik het al zou overwegen.

Eén van die kanttekeningen was voor mij nieuw en wil ik graag met jullie delen. We weten inmiddels dat projecten waarbij de investering minimaal € 50.000 is niet onder het toezicht van de AFM vallen. Dat je daar dus extra alert moet zijn. Hier gaat het echter om een minimale investering van € 5.000 en tóch is het AFM-toezicht niet van toepassing. Het gaat om een obligatie waarmee niet meer dan € 2,5 miljoen in één keer opgehaald wordt – en dat blijkt ook een uitzondering te zijn.

Lees ook:Wildwestbordje
Lees ook:Grens toezicht beleggingen wordt niet verhoogd
Lees ook:Het budget van Sinterklaas
Lees ook:Pas op met investeren in grond
Lees ook:Geldgezicht: Willem Middelkoop

Eén reactie op “Regenrisico bij Zon Invest

  1. Wim

    Ik heb een jaar of langer geleden kennis gemaakt met een prospectus van dit bedrijf. Inderdaad, ik kreeg geen AFM argwaan (in eerste instantie) omdat je voor minder dan 50.000 kon meedoen.Gelukkig werd ik destijds door een vriend uit de financiele wereld attent gemaakt op de haken en ogen van obligaties met daarbij vermeld de ondergrens van 2.5 miljoen om onder toezicht van AFM te vallen. Voor mij een reden om niet mee te doen. Ik heb daarna nog vele keren dezelfde truuk vermeld zien staan in schimmige produkten van vele aanbieders. Wees gewaarschuwd dus!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.