Doorwerken na je 65e? Meer AOW!

Het plan van minister Donner is om een regeling in te voeren waarbij 65-plussers die doorwerken extra AOW opbouwen. Niet 2% per jaar, zoals de normale opbouw gaat, maar zelfs 5% per jaar. Wat inhoudt dat je na twee jaar langer doorwerken de rest van je leven 110% van de reguliere AOW-uitkering krijgt.

In het Trouw-artikel staat trouwens niet correct beschreven hoe de AOW-opbouw nu gaat. Er staat dat je 2,5% opbouwt voor ieder  jaar dat je werkt. Dat klopt niet! Het is 2% voor ieder jaar dat in Nederland woont tussen je 15e en je 65e.

Het doorwerken zou ook in deeltijd kunnen, al vraag ik me af hoe dat qua AOW dan georganiseerd zou worden. Voor een deel met pensioen en AOW ontvangen, maar omdat je doorwerkt wel extra AOW opbouwen?

De vraag is bovendien, aangezien de 65-plusser steeds rijker wordt, of mensen wel behoefte hebben aan die extra AOW-opbouw. Willen ze niet liever – zolang ze dat lichamelijk kunnen – genieten van vrije tijd en leuke dingen doen?

Het kán een oplossing zijn voor mensen met een AOW-gat. Mensen dus, die pas na hun 15e in Nederland zijn komen wonen en daar geen aanvulling voor hebben opgebouwd.

Lees ook:Niet iedereen heeft recht op een volledige AOW
Lees ook:Meer mensen willen doorwerken tot 65ste?
Lees ook:Nederlanders zijn bereid door te werken
Lees ook:Langer doorwerken voor hogere AOW
Lees ook:We geven weer idioot veel uit voor Kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.