Rentebericht: in Australië is rente verhoogd naar 7%

Fascinerend! In de Verenigde Staten gooien ze de rente omlaag om recessie te voorkomen. Azië en Europa doen niets maar Australië verhoogde deze week haar renteniveau. Dat komt daarmee terecht op 7%, het hoogste punt in de afgelopen 11 jaar. De reden? Die ligt voor de hand en wordt in Europa ook genoemd als argument: bestrijden van inflatie.

De Australische economie groeit kennelijk nog hard genoeg om zo’n rentestijging verantwoord te maken. Nu heb ik me nog nooit in dat werelddeel verdiept, weet niet veel meer dan kangaroes en koala’s. Maar een snelle internetscan leverde op dat Australië de snelst groeiende economie van de ontwikkelde landen zou zijn. Dit komt dan door de grote hoeveelheden grondstoffen in het groene land én de goede banden met China (een geweldige afzetmarkt). Misschien interessant voor beleggers? In Australië hoef je niet eens aandelenrisico te nemen voor een behoorlijk rendement, bij dit renteniveau. En als de Australische dollar onverhoopt instort kun je van je centen altijd nog een mooie reis gaan maken daar…

Lees ook:Rabobank biedt 6,4% spaarrente
Lees ook:Beleggen in windaandelen
Lees ook:Groningers zijn geïnteresseerd in groene stroom Hagenaars minder
Lees ook:Nederland is financieel gezond
Lees ook:Groene energie van de bron kopen

2 reacties op “Rentebericht: in Australië is rente verhoogd naar 7%

  1. Michiel

    Is het mogelijk om vanuit NL een rekening te openen in Australie? Of moet je dan ingezetene van dat land zijn? Zo ja, heeft iemand tips hoe dat aan te pakken?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Goede vraag! Bij de meeste grootbanken kun je vreemde valutarekeningen openen. Bijv bij ABN AMRO zie ik dat de VV-rekening in Australische Dollars (AUD) 7,1% rente oplevert. Hij lijkt alleen bestemd te zijn voor ondernemers… Gewoon vragen bij je bank lijkt me het beste!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.