Ook de kerken worden ingeschakeld

Eerder vandaag schreef ik al dat Bud in Haarlem assistentie krijgt van buddy's. Dat is gericht op mensen die al in een schuldsaneringstraject zitten. Maar de schuldhulpverleners zouden graag zien dat mensen zich eerder melden en niet te lang zelf doorsappelen waardoor de financiële problemen alleen maar groter worden. Daarvoor wordt nu de kerken om hulp gevraagd.

De kerken krijgen training om mensen in financiële nood op te sporen en naar schuldhulpverleners door te verwijzen. Er is een geloofsoverschrijdende stichting voor opgericht: de Stichting Christelijke Schuldhulppreventie (SCS). Andersom zullen de schuldhulpverleners mensen in financiële nood ook op de mogelijkheid van geestelijke ondersteuning vanuit de kerk wijzen.

Het klinkt allemaal wel een beetje als zieltjes winnen, twee kanten op. Maar goed, als mensen daardoor eerder geholpen worden om zwaardere schuldproblematiek te voorkomen… prima natuurlijk. En als mensen zich daardoor bekeren omdat ze de geestelijke bijstand erg fijn blijken te vinden… ook prima.

Lees ook:Gek Geldbericht: € 100 voor je ziel
Lees ook:Wat gaat er gebeuren met de miljoenen op giro 555?
Lees ook:Stichting Bankrente Terug gaat voor “gestolen rente”
Lees ook:Ultimatum van Verliespolis voor Delta Lloyd
Lees ook:En dan nu… de Foppolis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.