De toekomstige kosten van autorijden

Ik heb me er nooit echt in verdiept, al die plannen voor rekeningrijden, spitsmijden, kilometerheffing en ga zo maar door. Op één of andere manier lijken het allemaal steeds maar plannen waar toch nooit iets van doorgaat. En het beleid hierover zwalkt ook maar wat volgens mij.

Nu lees ik weer over plannen voor tolheffing in Amsterdam. Kan iemand mij vertellen wat er nu gebeuren gaat? Of gaat het allemaal uiteindelijk in het grote ronde archief omdat de benzineprijs al genoeg lastenstijging bij de automobilist oplevert?

Lees ook:Benzineprijs ontploft maar wij rijden gewoon door
Lees ook:Sinterklaas in geldnood!
Lees ook:Mijngeld.blog.nl – over jouw geld!
Lees ook:Geldgezicht: Warren Buffett
Lees ook:Commissie Van Dijkhuizen – Leg de rekening maar bij de ZZP’ers en de ouderen

5 reacties op “De toekomstige kosten van autorijden

 1. Louis

  Tolheffen rond de grote steden: kan iemand mij uitleggen hoe men denkt te kunnen verbieden dat automobilisten binnenwegen nemen om in de stad te komen? Hoe wil men voorkomen dat de snelweg gemeden wordt?

    /  
 2. evert

  moet dat dan,moeten we nog meer gaan betalen dan we al doen? donder op het gaat nergens over,milieu lap ik aan mijn laars, file rijden vinden ze in den haag fijn,het gaat alleen maar om ons geld meer niet.mijn auto staat allang op een buitenlands kenteken zoek het maar uit.

    /  
 3. Daniel

  De overheid zeurt tegenwoordig over alles.
  Het komt mijn neusgaten uit. Iedere keer komen er nieuwe plannen om de kosten van de automobilisten te verhogen, dit alles om milieuvervuiling tegen te gaan. Dat het om geld gaat klopt inderdaad. De automerken hebben allang plannen om auto op andere stoffen te kunnen laten rijden, maar als dit gebeurt heeft de overheid minder inkomsten door heffingen op brandstoffen. Hoe idioot is dit!!

  Geld of een beter milieu. De overheid kiest voor het eerste.

    /  
 4. Fred Wijma

  Anneke, is het mogelijk om een streep door het vervelende mannetje van hierboven te halen … ?

    /  
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   Bij deze geregeld Fred – superirritant gespam is dat. Sommige komen om onbegrijpelijke redenen door het filter heen, want je wilt niet weten hoeveel van die rotzooi er al automatisch tegengehouden wordt! Grz Anneke

     /  

Reageren is uitgeschakeld