Boober mag doorgaan – maar doe het niet!

Zonet lees ik op de AD-site dat Boober toch mag doorgaan met het organiseren van leningen. Boober is een online marktplaats voor leningen: particulieren kunnen onderling geld lenen en uitlenen. Er is een hoop commotie omheen geweest omdat er geen sprake is van controle, geen registratie bij BKR, hele pittige rentes omdat je alleen op deze manier hoeft te lenen als een normale bank het je niet verstrekt. Bijzonder griezelig vind ik het.

Als een gewone bank je geen lening wil verstrekken heeft dat een reden. Meestal is dat omdat je de lening volgens de banknormen niet kunt terugbetalen. Daar kun je het niet mee eens zijn, maar denk ná… misschien dat je het in je huidige situatie wel kunt maar er hoeft maar iets tegen te zitten en je zit in de penarie. Die normen van banken zijn er niet voor niets. 

Ik kan me voorstellen dat de weigering van een banklening onterecht voelt als het komt door een BKR codering die je door omstandigheden uit het verleden hebt staan. En dat je dan blij bent met een andere mogelijkheid om geld te lenen. Máár…. pas er enorm mee op. Steeds meer lenen is vragen om steeds meer problemen.

Als je geldproblemen hebt is lenen juist niet de oplossing. Of misschien wel, maar dan gecontroleerd en geadviseerd. Kom je financieel niet rond, ga niet op eigen houtje bijlenen maar ga juist naar één van de vele Sociale Banken. Zet je trots opzij en voorkom juist dat het nog veel erger wordt.

Lees ook:Boober-praktijken bij ABN AMRO?
Lees ook:Minder lenen door regels of kredietcrisis?
Lees ook:Wat maakt de persoonlijke lening persoonlijk?
Lees ook:Schokkende leenconclusies
Lees ook:Geld lenen in België

2 reacties op “Boober mag doorgaan – maar doe het niet!

  1. M

    Nou ja… afgezien van dat ik het de strekking wel eens ben, klopt 1 ding zeker niet: hoge rente. Met een normale rating, kan je bedragen lenen in een annuitair dalende lening tegen zo’n 7 – 8%. Als ik op independer kijk is daar niets hoogs aan!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patrick

    Pfff… Maar dan heb je bij Boober een AAA rating. Wanneer je een BKR notering hebt val je bij ook bij Boober in het dure segment van 12-15% rente. Dan ben je echt wel goedkoper bij je eigen bank. En dan heb ik het niet over de prijsvechters zoals Becam. Alhoewel je jezelf moet afvragen of je daar geld wil lenen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.