Kopen via Productveilingen.com

Via Marktplaats kwam ik terecht op Productveilingen.com. Op deze website kunt u goedkoop producten kopen door te bieden.

In eerste instantie was ik enthousiast, want uit het overzicht van winnaars blijkt dat er bijvoorbeeld een iPad2 (32gb) verkocht is voor € 127,17 en een Bol.com cadeaukaart van € 10 voor € 2,64.

Ik heb mij geregistreerd om het toch even uit te proberen, maar de realiteit is toch anders. U kunt inderdaad goedkoop aan producten komen, maar u bent wel afhankelijk van hoeveel leden op het betreffende product gaan bieden. Telkens als iemand gaat bieden, wordt het biedbedrag verhoogd met één cent. De volgende bieder gaat daar weer één cent boven zitten. U zou zeggen een kwestie van lange adem hebben, maar de biedingen kosten punten die u moet kopen.

U kunt 15 punten kopen voor € 10. Voor dit bedrag kunt u dus 15 keer een bod plaatsen. Ik heb een tijdje de biedingen gevolgd op een televisie, maar zou ik mee hebben gedaan met de biedingen, dan was 15 punten niet voldoende geweest. Uiteraard krijgt u korting als u meerdere punten in één keer koopt. Voor € 500 krijgt u 1000 punten….

Op 10 maart 2012 is er via Productveilingen.com een Samsung full HD 3D led televisie (94 cm) verkocht voor €149,19. Dat is een goed bedrag, want de televisie kost als nieuw € 949. Voor Productveilingen.com is het ook succesvolle veiling geweest, want ze hebben er fors op verdient. Het startbedrag was € 100. Met andere woorden, er is € 49,19 x 100 = 4919 keer geboden. Uitgaande van een gemiddelde opbrengst van € 0,55 per bod, heeft alleen deze veiling voor de organisatoren van de veiling opgebracht: € 0,55 x 4919= € 2705,45.

Er komt dus binnen € 2.705,45 + € 149,19 = € 2.854,64. Van dit bedrag moet de werkelijke prijs van de televisie nog weer worden afgetrokken, er blijft er nog steeds € 1.905,64 over. Dit bedrag hebben ze verdient aan de bieders die niet gewonnen hebben. Echter, de bieders kunnen wel €0,50 korting krijgen per bod bij het aankopen van het product via de website. Indien bieders hier gebruik van maken, gaat bovenstaande voorbeeldberekening niet op.

Mijn advies! Koop het product gewoon…

Zie ook: recentere blog over de website

Lees ook:Productveilingen.com – Komen ze hun afspraken wel na?
Lees ook:Geld besparen: een abonnement zonder gratis smartphone
Lees ook:Tweedehands Bugatti Veyron kopen
Lees ook:Hotelkamerveiling, goedkoop een nachtje weg
Lees ook:Bespaartip: zegels en punten doorverkopen

29 reacties op “Kopen via Productveilingen.com

 1. Inge

  Ja, het is inderdaad een beetje misleidend. Want dat soort artikelen, zoals een iPad, iPhone, en andere veelgewilde dingen, wordt heel veel op geboden, en zijn dan absoluut niet goedkoper, en kun je beter in de (web)winkel kopen.

  Lieve groet, Inge

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mark

  Leuk artikel! Ik heb me er hierdoor ook even in verdiept en werd iets enthousiaster. Na het verliezen van een veiling kun je namelijk het product kopen voor de prijs waar deze voor geveild is. Dat scheelt alsnog! Overigens zie ik ook artikelen voor praktisch “niets” weggaan, waarvan ik vermoed dat er geen (of weinig) winst overblijft op die veiling. Dat zal de eerdere dikke winst wel compenseren ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Koos

  Mark, gezien de inhoud van jouw reactie ben jij van Productveilingen.com. Het is namelijk een iets te gunstige weergave van zaken. Deze veilingssite zou verboden moeten worden, want het is een kansspel, en er zijn maar een aantal partijen die kansspelen mogen aanbieden en dat zijn jullie niet. Het bedrag wat je op de site vergokt hebt, krijg je gedeeltelijk als korting op de veel te hoge prijzen die Productveilingen.com hanteert, maar de organisatoren van de veilingssites zijn de winnaars.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mark

  Nou Koos, omdat ik gematigd positief ben over een site, maakt mij niet direct werknemer of eigenaar. Gezien jouw reactie, werk jij bij de hulpverlening bij gokverslaafden… Of is dat ook te kort door de bocht?

  Ik deel mijn ervaringen om het artikel aan te vullen, welke m.i. een goed beeld geeft, maar waar nog e.e.a. aan ontbreekt. Niets mis mee, toch?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Koos

  Ja, doe jouw collega’d bij Productveilingen.com de groeten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Mark

  En jij succes met de hulpverlening..

  Misschien kunnen we de redactie vragen dit soort flauwe opmerkingen te verwijderen?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Karel

  Ik heb nu meerdere meegeboden op een artikel, maar mensen begin er niet aan. Inmiddels ben ik veel geld lichter en ik ben mij gaan beseffen dat het echt gewoon een kansspel is. Ze vragen woekerbedragen om mee te kunnen bieden, en slechts één partij wordt er beter van……….Ja inderdaad Productveilingen.com

    /   Beantwoorden  / 
 8. G. Hogenkamp

  Ik heb de site een tijdje gevolgd. Zij hebben ook een nepbieder ingesteld. Deze wint geen prijzen, maar zorgt alleen voor het opdrijven van de prijzen. Let er maar eens op. Zij gebruiken murat007. Grote kans dat ze het nu gaan veranderen, maar het is mij opgevallen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Arno

  Kom toevallig dit bericht tegen, maar als “winnaar” van diverse producten kan ik vertellen dat je het niet helemaal juist ziet.
  Uiteraard is de bedoeling van de site om geld te verdien, dat wil elke commerciële instelling.

  Echter als jij een bepaald product voor ogen hebt dat je zo wie zo wilt kopen dan is bieden zeker de moeite waard. Immers als je niet de laatste bent, kun je het product alsnog kopen en heb je dus nauwelijks verloren!

  Jou berekening in dit verhaal gaat ook volledig mank, want de bieders die de tv alsnog aangeschaft hebben moet je ook van dat bedrag aftrekken. En natuurlijk zullen ze daarop een marge maken, maar dat doet elke andere winkel ook.

  En je zult ook producten vinden waar ze duidelijk op verliezen, kijk maar eens naar een iMac Pro die er uit gaat voor 152,00! Dat zijn 200 biedingen op een product van EUR 1.150,00

    /   Beantwoorden  / 
 10. Arno

  btw, als aanvulling:

  Er bestaan helaas wel nep sites, zoals http://www.lowbidz.nl en die zouden ze zo snel mogelijk moeten verbieden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. PV

  Hallo iedereen!

  Nu werden we zojuist door een lid hierop gewezen en zien we tot onze verbazing al reacties van leden staan. Hiervoor heel erg bedankt, we wisten niet eens dat dit artikel bestond.

  Wel houden we het kort want het meeste is al uitgelegd, vooral door Arno, waarvoor bedankt. Wel haken we in op wat belangrijke dingen:

  - De weergave van de prijs klopt absoluut niet. Buiten dat er inderdaad zat veilingen (pak een willekeurige pagina op de winnaarspagina) voor een schijntje weggaan, kloppen de hoge winstberekeningen niet. Mensen die veel bieden en verliezen kopen het product altijd. Niemand gaat voor 500 euro bieden en daarna zijn verlies pakken, dat accepteert niemand en dat is voor iedereen een hoop geld, ongeacht je inkomen. Zie je dus een iPad die een nacht gelopen heeft, dan kan je erop rekenen dat hij 1 of 2x gekocht is (punten zijn dus ingewisseld). Heb je dus een bedrag van 120 euro op een iPhone en gaan jullie van 2000 euro “winst” uit (het is sowieso nooit winst, maar omzet), dan kom je heel bedrogen uit, haal er maar twee iPhones af die gekocht worden en een derde die er een wint. Dat is 3x 600 euro a 1800 euro. Hoeveel blijft er dan nog over van die “woekerwinst” ?

  - Wij kunnen verder niet renderen op verliezers. Als het draait om geldkloppen, dan hebben we niet een koopfunctie, of een veilinglimiet van twee producten per twee weken (en nu ook een limiet per huishouden). Wij hebben baat bij zoveel mogelijk winnaars. Als altijd 50:1 verliezen (50 verliezers, 1 winnaar), dan was het snel over, want niemand wil elke week geld verliezen. We zijn daarom ook niet voor niks zo succesvol, we kijken namelijk naar de persoon en de relatie en niet naar de centen. Goede omzet komt voort uit een goede relatie, zoals het bij elk bedrijf gaat.

  -De meest bekrompen opmerking is toch wel van die meneer Hogenkamp. Buiten dat zo iets absoluut en volstrekt onethisch en absurd is, is Murat ook nog eens iemand die op Facebook na te trekken is omdat hij wel eens wat post. Deze opmerking slaat dus absoluut nergens op. De foto’s op Facebook van de ontvangen en gewonnen producten komen niet zomaar uit de hemel vallen verder.

  Verder is het enorm jammer dat het bovenstaande in schril contrast staat met de werkelijkheid. We geven gigantisch veel aandacht aan onze service en proberen echt de beste te zijn en we kijken niet naar wanneer iemand mailt, wie mailt of hoeveel geld iemand uitgeeft of binnen haalt, iedereen verdient de beste service. Wil je dan ook weten hoe het het echt is, kom op Facebook en vraag aan andere leden hoe zij het ervaren, zij zullen je een genuanceerd beeld geven en dus ook de valkuilen. Verder staan wij ook open voor alle kritische vragen, ook openbaar op Facebook, zolang alles maar netjes en onderbouwd is. Mocht iemand dus vragen hebben, mail ons dan gerust!

    /   Beantwoorden  / 
 12. PV

  Addendum: Karel zou je a.u.b. je gebruikersnaam van PV willen delen met ons en de rest?

    /   Beantwoorden  / 
  1. joke

   ik ben zelf een vaste lid van pv.heb er zeer leuke producten voor weinig gekocht.heb ook een keer geboden verloren maar wel gekocht.als je het hebt over onbetrouwbare sites dan is pv daat niet 1 van!!sites zonder koopfuntie die zijn zeker gevaarlijk omdat daar maar 1 winnaar is.bij pv hoef je geen geld kwijt te zijn als je maar bied op een product dat je wilt en kunt kopen.pv heeft een hele goede service zelf midden in de nacht worden mails nog beantwoord op facebook zijn ze meer dan aanwezig.mijn gebruikersnaam op pv is ujdbs als iemand er om vraagt en zit dagelijks daar op fb joke hartloper.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frans

    Heet PV tegenwoordig Joke.. suf hoor, om, onder verschillende namen berichtjes te posten PV…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. vintage

     @frans deze mensen die je hier ziet posten kan je ook op FB spreken..
     Maar goed zoals de waard is …
     Nu ga je natuurlijk ook zeggen dat ik PV ben want dat is lekker makkelijk :)

       /   Beantwoorden  / 
    2. joke

     frans kom gezellig even kijken op fb kijk dan ook even wie ik ben alles is openbaar.oja net een ds gewonnen voor nog geen 50 euro..die krijg ik 2e hands nog niet zo goedkoop

       /   Beantwoorden  / 
 13. Tegen onrecht

  Productveilingen.com geeft aan dat er alleen winnaars zijn. Bij het kopen via de site mag je de besteden punten in mindering brengen op de koopsom. Een Samsung Galaxy Note 2 kost volgens Productveiling.com 710 euro. Op het internet kun je de telefoon kopen voor 520 euro……. Boefjes zijn het. Mensen begin er niet aan. Spaar gewoon voor het product. Gokken op deze website krijgt u spijt van.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Jurry1987

  Ik heb 17 Juni 2014 een telefoon gewonnen op PV.
  ik wacht nog steeds op verzending, zal wel niet komen…

  Reacties op mail, via twitter/facebook is ook niet aan de orde helaas!

    /   Beantwoorden  / 
 15. D. Jurna

  Ik heb ook lang op mijn prijs gewacht. Je moet mailtjes sturen anders krijg je het volgens mij niet.

    /   Beantwoorden  / 
 16. J. de Vries

  Begin er niet aan! Ik wacht nu al 2 maanden op een gewonnen prijs. Ik denk niet dat het nog komt.

    /   Beantwoorden  / 
 17. japie

  Ja hier ook hetzelfde! Ze reageren niet meer op mail.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Klaas

  Ik wacht al twee maanden. Ik heb al een keer eerder iets gewonnen en opgestuurd gekregen. Nu is het anders. Ze reageren namelijk ook niet meer op mail.

  Ik denk dat ze aan de rand van de afgrond zitten!!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Arno

  Enkele jaren geleden heb ik al ontdekt dat zij de boel misleiden en dat je ook voor een groot deel tegen “robots” bied.

  Destijds heb ik mijn best gedaan om mensen hiervoor te waarschuwen, ook heb ik het tv programma Kassa etc.. ervoor benaderd, maar die vonden het niet interessant genoeg.

  Op de kleine prijzen bied je meestal tegen echte bieders, maar bij de grotere prijzen is dit niet meer zo, want ze willen natuurlijk niet dat een TV o.i.d er uit gaat voor enkele punten.

  Vind het zeer treurig dat Kassa e.d. deze misleiding niet willen aanpakken, mensen worden hier de dupe van.

  Als je goed zoekt kun je ook achterhalen wie de eigenaar is (zeer klein bedrijf).

    /   Beantwoorden  / 
 20. Maurits

  Jammer dat er nu verder niet iemand van PV op antwoord.
  De klachten zijn er klaarblijkelijk nog steeds als je Google even snel raadpleegt, maar op die klachten komt ook geen respons van PV.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Jos

  Trap er niet in! Het zijn grote oplichters. Ik wacht al maanden op mijn prijs. Bellen en mailen helpt niet

    /   Beantwoorden  / 
 22. Mischa

  Ik zit ook al maaaaannden te wachten op mijn prijs. Mail reageren ze niet op! Ik heb een nepaccount aangemaakt en vervolgens een mail gestuurd met een vraag. Daar reageren ze wel op!Investeer er geen geld in want ze komen hun afspraken niet na.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Luc

  Hier hetzelfde! Ook opgelicht door Productveilingen.com. Het gaat bij mij maar om een kleine prijs, maar trap er niet in!

    /   Beantwoorden  / 
 24. freek Verrecas

  Sedert 17 mei 2014 heb ik bij productveilingen reeds 7 veilingen gewonnen en betaald, ik heb van alles geprobeerd om als nog deze gewonnen veilingen toegestuurd te krijgen. dit zowel mails als brieven als telefoons als facebook…… niets mocht baten…. Uiteindelijk heb ik de trein genomen en naar hun kantoor gestapt, en wat had je gedacht, we een kantoor maar niemand aanwezig. Toen ben ik maar naar de politie gestapt (in Heemstede) ik was daar nu toch, en klacht ingediend wegens opzettelijke fraude tegen productveilingen. Dit zal nu de gerechtelijke weg volgen, en wel nog een tijdje duren… Ik denk dat we dit allemaal moeten doen in plaats van op allerhande forums en klachtendiensten on ongenoegen te uiten, waar je verder toch niets kan mee doen, Ik kom uit Brugge (Belgïe) en heb deze moeite gedaan… aan 1 klacht zal het parket waarschijnlijk niet veel doen, maar als we met z’n allen klacht neer leggen moet er toch iets gebeuren, ik hoop dat velen onder jullie mijn voorbeeld volgen…Met dank Freek

    /   Beantwoorden  / 
 25. Jan-Willem

  Ik wacht ook al zes maanden op mijn prijs. Laatst heb ik besloten om mij erbij neer te leggen. Ik ben bedrogen en ik wil er verder ook geen energie meer in steken. Justitie wil ook niets doen, dus ik blijf niet trekken aan een dood paard. In Nederland kunnen deze praktijken gewoobn onverstoord door gaan

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.