Een hypotheek binnen een week

Voor Makelaarsland heb ik een blog geschreven over het binnen één week afsluiten van een hypotheek. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd tot het mogelijk is om een hypotheek binnen één dag af te sluiten.

Eigenlijk is een hypotheek met een doorlooptijd van zes weken of zelfs nog langer niet meer van deze tijd. Toch is het nog steeds de praktijk. Door de lage rente en een aantrekkende huizenmarkt moet je er zelfs niet van op kijken als je nog langer moet wachten. Sommige geldverstrekker hebben achterstanden van meerdere weken. Het telefonisch bereikbaar zijn is voor banken op dit moment al een probleem.

Rabobank adverteert nu dat zij binnen één week een hypotheek kunnen verstrekken. Met een goed en volledig aanlevering van de noodzakelijke stukken moet dit toch bij andere banken ook mogelijk zijn. Het is tegenwoordig namelijk niet meer noodzakelijk om stukken schriftelijk te sturen. Digitaal versturen van stukken moet een snelle doorstroming mogelijk maken. Er zullen altijd hypotheken zijn die een nadere beoordeling nodig hebben, maar 90% van de dossiers zijn snel te behandelen.

Vandaag een hypotheek aanvragen en morgen is er een akkoord
Binnen een paar jaren zijn ingewikkelde en tijdrovende trajecten verleden tijd. Een aantal innovatieve partijen hebben de hypothekenmarkt betreden. Dit zal voor de gehele markt effect hebben op het acceptatieproces van hypotheken. Vooral voor starters die in loondienst werken kan het toch niet zo ingewikkeld zijn. Aan de hand van een aantal stukken kan er al een akkoord gegeven worden. Wil jij weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Bereken het online, of maak een afspraak met je adviseur.

Lees ook:Een hypotheekadvies voor 500 euro
Lees ook:Vakantiedagen sneller op maken
Lees ook:Geldbedrijf centraal: MoneYou
Lees ook:Meeverhuizen hypotheek niet meer mogelijk?
Lees ook:“Lage maandlasten hypotheken” verleden tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.