Aanpassen voorlopige teruggave

Indien u vorig jaar maandelijks een voorlopige teruggave hebt gekregen van de Belastingdienst, gaat u hetzelfde bedrag ook in het nieuwe jaar ontvangen. Bij ingrijpende financiële veranderingen moet u stil staan bij de voorlopige teruggave. Aanpassing kan noodzakelijk zijn.

Verwacht u een daling van het inkomen in 2013? Hebt u een deel van uw hypotheek onlangs afbetaald? Bij deze omstandigheden wordt niet stil gestaan bij de voorlopige teruggave. De Belastingdienst gaat er vanuit dat u recht hebt op een gelijke voorlopige teruggave dan vorig jaar.

U moet zelf actie ondernemen om het bedrag dat u maandelijks van de Belastingdienst krijgt aan te passen. U kunt eenvoudig een nieuwe aangifte insturen. Vanaf het moment dat de Belastingdienst uw aangifte verwerkt heeft, zal de voorlopige teruggave gewijzigd worden aan de hand van de nieuwe gegevens. Door een nieuwe aangifte in te sturen kunt u voorkomen dat u bij de definitieve aangifte flink moet bijbetalen.

Lees ook:Voorlopige teruggave verlagen
Lees ook:Teveel ontvangen bedragen terugbetalen aan de Belastingdienst
Lees ook:Teveel betaalde bijdrage Zvw 2006 terugvragen
Lees ook:Aow’ers lopen belastinggeld mis
Lees ook:Alvast documenten verzamelen voor de jaarlijkse aangifte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.