Laatste duwtje voor de huizenmarkt?

Uit cijfers blijkt de laatste maanden dat de huizenprijzen weer aan het herstellen zijn. De komende jaren moet er fors bezuinigd worden, dus gaan wij het weer hebben over de hypotheekrenteaftrek.

In juni krijgen wij weer verkiezingen, dus verwacht geen gedurfde uitspraken van de partijen vanuit de tweede kamer. De partijen gaan de komende maanden op eieren lopen wat betreft het “H-woord”. Op het internet circuleren al diverse uitslagen van polls waaruit blijkt hoeveel mensen voor en hoeveel mensen tegen een beperking of zelfs volledig afschaffen van de hypotheekrenteaftrek zijn. Volgens Jaap.nl wil 53 procent van de huizenzoekers de hypotheekrente aftrek niet beperken. Van de ondervraagden is 7 procent voor volledige afschaffing.

Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis roept haar leden (690.000 in totaal) op om mee te doen aan een internetpoll over dit omstreden onderwerp. Het gaat er hierbij niet alleen om in hoeverre de leden het er mee eens zijn om de aftrekmogelijkheid te beperken, maar ook hoe ze over bepaalde standpunten denken.

Mijngeld.blog is ook benieuwd naar uw mening over de hypotheekrenteaftrek. In rechtsstaande poll kunt u aangeven welke maatregel volgens u de beste is.

Lees ook:Woonlastenverzekering in het vizier
Lees ook:Inzicht in kosten maakt extra ontevreden
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Vereniging Eigen Huis
Lees ook:Beperking hypotheekrente aftrek treft ook huurders
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek: consumentje pesten!

Eén reactie op “Laatste duwtje voor de huizenmarkt?

  1. Patrick

    In reactie op je poll.. Mijn antwoord staat er niet tussen. Ik ben voor volledige afschaffing, maar niet direct. Eerst zullen wij de renteaftrek moeten aftoppen tot een maximaal bedrag. Vervolgens aflossen stimuleren door te stellen dat alles boven de 75% EW moet worden afgelost. Om dan weer te gaan kijken naar het maximale bedrag waarvan de rente mag worden terug gevraagd bij de belastingdienst. Daarna kan de periode waarin renteaftrek mogelijk is worden beperkt. Al met al een 50 jaren plan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.