Mam… mag ik geld van je lenen?

Nee, mijn mannetjes zijn nog te klein om zich daarmee bezig te houden. Wel blijkt het zo te zijn dat er steeds meer kinderen met schulden zijn. Al van jongs af aan zijn kinderen vaak gewend om hun zakgeld op te maken zonder erbij na te denken, en dan voor meer aan te kloppen bij hun ouders. Geven die dat dan ook? Kennelijk wel, en zo leren kinderen dus niet met geld om te gaan. Ook niet als het in de vorm van een lening gebeurt. Want hoe vaak gebeurt het niet dat die lening nooit terugbetaald wordt? Rente betalen zal al helemaal niet aan de orde zijn.

Ik hoop van harte dat ik mijn kinderen financieel goed zal opvoeden. Het is zó belangrijk dat ze al jong leren hoe je met geld moet omgaan! Jong geleerd, oud gedaan. Als wij onze kinderen het voorbeeld geven dat alles altijd maar moet kunnen – als we het geld niet hebben lenen we het gewoon, denk je dan dat zij later gaan sparen voor de spullen die ze willen hebben?

CentIQ is nu met een Basisvisie Financiële Educatie voor het onderwijs gekomen, gisteren werd deze gepresenteerd in het GeldMuseum. Ik mag van harte hopen dat scholen hier actief mee aan de slag gaan en op een zodanige manier dat het ook bij de kinderen aankomt. Want lenen is helemaal niet leuk!

Lees ook:Zakgeld is goed voor kids
Lees ook:Spel voor jongeren: Bling Game
Lees ook:Meer zakgeld voor jongeren
Lees ook:De risico’s van lenen
Lees ook:In zware tijden de kinderen plukken

Eén reactie op “Mam… mag ik geld van je lenen?

  1. Patrick

    Of we kunnen ons massaal verzetten tegen geld en tegen staat. En onze eigen super staat oprichten waar geld geen rol speelt. Waar we gezamenlijk voor voedsel zorgen enzovoort.

    Geld is het kwaad van de wereld! Weg met het koninklijk huis! Weg met de rijken die elke dag rijker worden! De meeste multinationals zijn de bloedzuigers van de wereld!

    Als je goed nagaat kan je een land goed draaien op vrijwilligers werk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.