Huawei onthult de Honor 8

Begin juli heeft de Chinese fabrikant Huawei de Honor 8 gepresenteerd. Honor is een dochterbedrijf van Huawei en het merk lijkt een indrukwekkende smartphone op de markt te hebben gebracht. Huawei heeft nog niet bevestigd dat de Honor 8 ook in Europa wordt uitgebracht, maar naar verwachting zal dat wel gebeuren.

Specificaties
Als we naar de specificaties van de Honor 8 kijken kunnen we al snel concluderen dat deze tot de meest uitgebreide behoort die het merk tot nu toe heeft uitgebracht. De telefoon is vergelijkbaar met het vlaggenschip op dit moment van Huawei, de Huawei P9. De Honor 8 is uitgevoerd met een 5,2 inch beeldscherm met een Full HD resolutie. De smartphone is voorzien van een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterkant en die is voorzien van een Leica lens. Deze lens heeft de Huawei P9 niet. Onder de camera aan de achterzijde zit een vingerafdruksensor.

Een ander verschil met de Huawei P9 is dat die op een nieuwere processor draait, namelijk de Kirin 995. De Honor 8 is uitgevoerd met een 950 processor, een octa-core processor met een snelle 2,3 GHz quad-core processor. De Honor 8 draait op Android 6.0 met daarover Huawei’s eigen interface EMUI 4.1.

Uitvoeringen
De Honor 8 wordt uitgebracht in drie uitvoeringen, deze worden onderscheiden door de grootte van het interne geheugen en werkgeheugen. Van goedkoopst naar duurst zijn er de volgende uitvoeringen:

• 32 GB intern geheugen en 3 GB werkgeheugen
• 32 GB intern geheugen en 4 GB werkgeheugen
• 64 GB intern geheugen en 4 GB werkgeheugen
Het geheugen is nog uit te breiden met een micro-sd-kaartje met een geheugen tot 128 GB.

Je kunt kiezen uit diverse kleuren, namelijk: Midnight Black, Pearl White, Sunrise Gold, Sapphire Blue en Sakura Pink. De Honor 8 gaat straks tussen de 270 euro (goedkoopste uitvoering) tot 340 euro (duurste uitvoering) kosten.

Release in Europa
Huawei heeft nog niet bevestigd dat de Honor 8 ook in Europa wordt uitgebracht. Maar als we kijken naar de vorige toestellen, mogen we aannemen dat het wel zal gebeuren. Waarschijnlijk zal dit ergens in het najaar zijn. Verwacht wordt dat de prijzen ongeveer hetzelfde zullen zijn als de Chinese introductieprijzen. Check hier alvast de andere huawei telefoons.

Lees ook:Wat kost een iPad?
Lees ook:Misstanden bij commerciële pensioenverzekeraars?
Lees ook:Geldgezicht: Marco van Basten
Lees ook:Gaan ING, Rabobank en ABN Amro toch investeren in SNS?
Lees ook:Oude versie Ipad kopen voor laag bedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.