Orde in de chaos

Beste lezers, Anneke heeft me de gelegenheid gegeven om een stukje voor haar blog te schrijven.Mijn naam is Michiel Andreae. In 2006 ben ik op kamers gegaan in Utrecht voor mijn studie. Op dat moment veranderde mijn financiële situatie. In plaats van een paar tientjes per maand begonnen opeens grote bedragen op mijn rekening heen en weer te gaan. Studiefinanciering, toeslagen, collegegeld, boeken, boodschappen etc. Ik was het overzicht vrij snel kwijt.

Om weer overzicht te krijgen heb ik samen met mijn ouders een overzicht gemaakt van mijn financiën. Hoeveel komt er binnen, hoeveel geef ik normaal gesproken uit, wat zijn mijn vaste kosten per maand enzovoorts. Die gegevens heb ik in Excel gezet en goed bijgehouden. Mijn geldzaken waren helemaal niet zo’n chaos als ik gedacht had. Er was wel degelijk structuur. Het hebben van overzicht was een opluchting voor me. De afgelopen jaren heb ik dat overzicht uitgebreid en aangepast. Ik heb iedere keer nieuwe functies toegevoegd om het bestand te verbeteren.
Mijn uitgaven en inkomsten zijn veranderd en ik kon dit in Excel allemaal bijhouden. Verder heb ik tips en trucs verzameld, getest en toegepast om mijn financiën op orde te houden.

Aangezien ik andere mensen graag wil helpen met hun geldzaken en het maken van overzicht daarin heb ik de site www.geldoporde.com opgericht. Op deze site staan vinden jullie mijn tips, Excel-bestanden en uitleg hoe je zelf ook overzicht kunt krijgen. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan helpen.

Lees ook:Geldzaken weer op orde: Zelfjeschuldenregelen.nl
Lees ook:Verrassing: Nederlander onvoldoende bewust van pensioen
Lees ook:“Dubbeltje op z’n kant” voor 2x modaal
Lees ook:Geldbedrijf centraal: MisterMoney
Lees ook:Kijk ook eens naar… FiscAlert

Eén reactie op “Orde in de chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.