Crisis voor je vakantiegeld?

Mei is natuurlijk een echte feestmaand. Niet door Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren, neeeeee…. in mei krijgen heel veel mensen een leuke extra op hun bankrekening gestort. Vakantiegeld! Wie het financieel moeilijk heeft kan er echt naar uitkijken. Aan de andere kant: werkgevers die geldproblemen hebben krijgen het er extra lastig door. Deze kostenpost kan ze net de nekslag geven waardoor ze het niet redden. Welke gevolgen heeft de crisis verder voor het vakantiegeld?

Gaan we het bijvoorbeeld met z’n allen anders besteden? Bijvoorbeeld oppotten in plaats van uitgeven aan een welverdiende vakantie? Dat zouden de banken wel fijn vinden – die proberen het vakantiegeld met acties op de spaarrekeningen te krijgen. De reisbranche hoopt erop dat mensen na ontvangst van het vakantiegeld nu eindelijk eens gaan boeken. De BCC gaat er echter vanuit dat er veel geld besteed gaat worden aan electronica.

Het Nibud heeft onderzocht wat onze plannen met het vakantiegeld zijn. Worden die plannen beïnvloed door de crisis? Niet erg: “Ruim 40 procent van de Nederlanders geeft dit jaar evenveel uit aan vakantie als vorig jaar. Bijna een kwart geeft ondanks de financiële crisis er zelfs meer of veel meer aan uit. Een derde van de mensen geeft wel aan minder bestedingsruimte te hebben als gevolg van de crisis. Maar voor de meeste mensen (70%) heeft dit geen gevolgen voor hun vakantie.”

Hoe is dat voor jou? Doe jij andere dingen met je vakantiegeld dan in voorgaande jaren? Ik kan er niet over meepraten, als freelancer gaat dit meifeestje aan mij voorbij.

Lees ook:Vakantiegeld binnen een maand uitgeven
Lees ook:Hoe vakantiegeld besteden?
Lees ook:Vakantiegeld voor afbetalen schulden
Lees ook:Waar wordt vakantiegeld aan uitgegeven?
Lees ook:15% van de Nederlanders hebben het vakantiegeld nodig om rond te komen

Eén reactie op “Crisis voor je vakantiegeld?

  1. Ron

    Ik kan ook niet meepraten (ja, ook freelancer), maar ik heb dat ‘geoormerkte’ geld ook nooit begrepen. Er komt geld op mijn rekening, en onafhankelijk waar het vandaan komt, zodra het op mijn rekening staat, is het ‘geld op mijn rekening’. Daar staat dan weer een en ander tegenover, zoals verplichtingen en wensen, al dan niet in de toekomst, en aan de hand daarvan maak je plannen.
    Kortom, ‘vakantiegeld’ ruikt en voelt bij mij precies hetzelfde als al het andere geld….
    Dus aan mij gaat die complete discussie voorbij…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.