Hoe kies jij je goede doelen?

Ongetwijfeld geef jij ook wel (hoe veel of weinig ook) geld aan goede doelen. Maar ik vind het erg lastig om te bepalen welk van al die goed-doenende organisaties geld van me krijgt. Collectanten krijgen eigenlijk altijd wel iets van me, maar wie ga je structureel steunen? En waarom? Omdat er iemand aan de deur komt met een mooi verhaal? Of dan juist niet?

Omdat er een grote televisieshow omheen georganiseerd wordt? Of dan juist niet? Als je een duidelijke voorliefde hebt voor een specifieke richting (dieren, milieu, armoede, kinderen, ziektes… noem maar op) is het misschien logisch om die doelen vooral te steunen. Of juist de giften te spreiden over de verschillende categoriën. Speelt het CBF Keur (keurmerk voor goede doelen) mee? Je kunt ook goede doelen op een rij krijgen met een vergelijking op Independer.

Bij ons is het geven aan goede doelen in ieder geval niet gebaseerd op duidelijke keuzes. Elke keer denk ik : eigenlijk zouden we een percentage van ons inkomen moeten hanteren en daar dan structurele keuzes voor maken. Maar dat komt er dan toch maar nooit van.

Lees ook:Uitgeeftip: goede doelen
Lees ook:Google schenkt 16 miljoen euro
Lees ook:Independer lanceert het Keurmerk Woonverzekeringen
Lees ook:Goede doelen is big business
Lees ook:Radar graaft in uitvaarten

2 reacties op “Hoe kies jij je goede doelen?

 1. Jordan van Bergen

  Naast geven kun je natuurlijk ook ZELF! in actie komen voor jouw favoriete goede doel. Je kunt je eigen geefpagina maken op http://www.geefsamen.nl als je bijvoorbeeld een marathon wil lopen voor een goed doel of net wat.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Margreet

  De 1%CLUB roept inderdaad iedereen op om 1% van zijn of haar middelen in te zetten voor het bestrijden van armoede.

  Hoe? Dat bepaal je helemaal zelf! Je kunt heel makkelijk je profiel aanmaken via http://www.1procentclub.nl en een kleinschalig project (of meerdere) kiezen wat het beste past bij jouw idee van ontwikkelingssamenwerking: vervolgens kun je 1% van je tijd, salaris, expertise (door het schrijven van testimonials) inzetten om de gekozen projecten te ondersteunen. Daarna kan je 100% van je vrienden inlichten over de 1%CLUB en een wereld van verschil maken!

  Doe mee op de http://www.1procentclub.nl!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.