Productveilingen.com – Komen ze hun afspraken wel na?

In 2012 heb ik een blog geschreven over Productveilingen.com. De laatste weken krijg ik veel reacties op deze blog en ook via de mail heb ik een verontrustende reactie gehad. De mensen achter de website zijn niet te benaderen en ze komen hun verplichtingen niet meer na.

Productveilingen.com is een zogenaamde centenveiling. Je kunt punten kopen voor een bedrag vanaf €0,50 per punt. Met deze punten kun je bieden op producten die zij aanbieden. Wie het laatste bod uitbrengt voor de sluiting van de veiling, wint het product. Telkens wordt na een bod de einde van de veiling weer 20 seconden uitgesteld. De truc is dus om het laatste bod uit te brengen, maar er zijn veel kapers op de kust. Het gevaar is dat je na veel biedingen veel geld hebt uitgegeven, maar niets gewonnen hebt. Je hebt wel de mogelijkheid om het product te kopen voor een gereduceerd bedrag. Voor ieder uitgebracht bod krijg je een korting van €0,50 op het koopbedrag.

Klachten over het niet leveren en slechte service
Door te Googlen en door reacties ben ik er achter gekomen dat de veilingssite haar verplichtingen niet meer nakomt, of in ieder geval zwaar vertraagd nakomt. Volgens de website worden prijzen uitbetaald of verstuurd binnen 15 werkdagen, maar dat doen ze niet meer. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, want een vertraging kan gebeuren.

Het grootste probleem is dat ze via de klantenservice en via andere e-mailadressen niet meer te bereiken zijn.

Heb jij ook slechte ervaringen met Productveilingen? Laat een reactie achter onder dit bericht. Ook positieve reacties hoor ik uiteraard graag.

Lees ook:Kopen via Productveilingen.com
Lees ook:Bespaartip: check je gewoontes
Lees ook:Het BKR meldt meer betalingsachterstanden
Lees ook:De economie uitdagen door te gaan lenen?
Lees ook:Verzekeringspremies omhoog door crisis?

32 reacties op “Productveilingen.com – Komen ze hun afspraken wel na?

 1. Frits

  Ik zit inderdaad al maanden te wachten op mijn prijs. Ik heb al meerdere mails gestuurd, maar ze reageren niet.

  Volgens zitten ze financieel vast. Ze adverteren ook niet meer op Marktplaats.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dicky

  Ik heb op 5 mei een Parrot ar Drone gewonnen, op 16 mei een Galaxy xcover2
  Op 1 juni een nexus5 en op 11 juni een Tom Tom +1 extra gewonnen.
  Diverse keren naar Hetty van Productveilingen gemaild, verschillende keren gebeld naar Productveilingen daar beloven ze dat ik teruggebeld zou worden maar tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd. Ik lees nu al zoveel klachten over Productveilingen dat ik er weinig vertrouwen in heb dat ik mijn gewonnen producten nu nog opgestuurd krijg. Ik wens van Productveilingen dat ze alsnog mijn gewonnen producten opsturen of anders mijn geld terugstorten.

  Dicky

    /   Beantwoorden  / 
 3. Anoniem

  Ik wacht ook al maanden. Gesproken met Trinium. Ik zou teruggebeld worden, maar helaas. De website is nog steeds actief en er wordt nog steeds geboden. Mag dat wel?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ali

  Eigen schuld! Iedereen weet toch dat dit soort sites gericht zijn op list en bedrog!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Elisabeth

  Ook hier 2 gedupeerden. Mijn vriend en ik. En beide onze producten niet ontvangen. 1 product is meer dan een week geleden verstuurd maar nooit aangekomen. En inderdaad. Er wordt niet gereageerd op mailen of bellen. Er wordt niet terug gebeld of gemaild. Ja het is een gok dat je iemand zelf te spreken krijgt van productveilingen, aldus de Mw. Met wie ik spreek als ik ze bel.

  Frustrerend en heel ellendig. Ik wil of mijn producten of mijn geld terug.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Nicole

  Ook wij hebben op 23 september een Flatscreen tv van Samsung verkregen via de veiling. Helaas nooit meer wat van gehoord en ook geen reactie op herhaaldelijk gestuurde e-mails. Wat nu?!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Frits

  Ik wacht nog even tot er meer reacties onder dit bericht staan. Vervolgens kunnen wij de krachten wel gaan bundelen. Ze blijven namelijk nog steeds geld binnenharken. De site is namelijk nog steeds actief.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Verlinden Iweins de Wavrans

   Beste, contact opnemen met Opgelicht.nl

     /   Beantwoorden  / 
 8. kees

  Ook niks ontvangen. Geen reactie op mails. Tijd voor aktie en rechtsbijstand. Zwaar irritant om mensen zo te belazeren.

    /   Beantwoorden  / 
 9. John

  3 gewonnen prijzen vóór augustus 2014 wel met enige vertraging ontvangen. Dat waren gelukkig goede deals, artikelen t.w.v. 1700 euro, betaald 600 euro. na augustus nog 3 prijzen gewonnen, 2 prijzen over de leveringstermijn nu. 1 prijs heb ik betaald maar staat op de site nog steeds als ‘te betalen’. Hierover minimaal tien keer gemaild maar nog niets vernomen. Ze hebben de site nog steeds open staan.. Ik zou nu niet meer meedoen..

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sam

  Op 7 november een prijs gewonnen. 5 keer per mail contact gezocht ivm enkele vragen omtrent het product. Niets ontvangen. Het is nog afwachten of ik iets teruggemaild of toegestuurd krijg.
  Vorig jaar overigens wel goed mailcontact gehad. Toen werd ik binnen 24 uur beantwoord. Heb gezien dat ze sinds eind augustus niets meer hebben gecommuniceerd naar buiten toe. Mogelijk wat chaos binnen het bedrijf.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Danny

  Ik heb ook diverse producten gewonnen veel gemaild, echter zonder resultaat.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Rick

  Ik heb op 1 november een veiling gewonnen. Ik heb geduldig afgewacht en heb na ruim 3 weken gemaild. Daarop heb ik geen reactie gehad. Bij een tweede mail deze week had ik wel onmiddellijk antwoord en is het product ook verstuurd. Niet onbelangrijk, ik heb het vandaag ontvangen. Ik kan niet ontkennen dat ik opgelucht ben dat het goed is gekomen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Sam (opnieuw)

  Opnieuw een berichtje van mij (Zie bericht van 8/12-2014 voor het vorige bericht).

  Heb inmiddels het product (Ice Watch) ontvangen. Heb wel diverse keren gemaild naar alle mogelijke e-mailadressen van ze, maar heb niets van ze gehoord. Denk gewoon dat ze administratief wat problemen hebben en dat ze (weliswaar wat later) wel gewoon aan hun verplichtingen voldoen.

  Succes allen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Verlinden Iweins de Wavrans

   Sam gelukkig voor u dat ge uw prijs hebt ontvangen, ik wacht al op mijn prijs van 13 april 2014 !

     /   Beantwoorden  / 
 14. Linde

  Ik nog steeds niet! Zit al sinds 30 aug te wachten.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jos

  Ook ik ben opgelicht door deze website. Ik heb aangifte gedaan, maar Justitie blijkt er weinig tegen te kunnen doen. Na tientallen mailtjes en telefoontjes weet ik het niet meer wat ik verder nog kan doen. Productveilingen.com zijn gewoon grote oplichters waar je niet in moet trappen

    /   Beantwoorden  / 
  1. verlinden Iweins de Wavrans

   Beste, contact opnemen met Opgelicht.nl

     /   Beantwoorden  / 
 16. Mischa

  Ik zit ook al maanden te wachten op mijn prijs!

    /   Beantwoorden  / 
 17. John

  Ik ontving op 23 december een mail dat 1 van de 3 gewonnen prijzen naar mij verstuurd zou zijn. Helaas tot op heden (5-1) nog niet ontvangen. De andere 2 producten die ik in oktober en begin november won staan nog steeds op ‘Betaald, in afwachting van verzending’

    /   Beantwoorden  / 
 18. robin van kouteren

  Ook ik heb bij produktveilingen een prijs gewonnen op 31okt 2014 . Nu 2,5 maand later nog steeds in afwachting van verzending. Al mails gestuurd maar steeds geen antw . Vorige week gebeld en ik kreeg als antw. Meneer produktveilingen is een dochterbedrijf van ons , ik zal doorgeven dat ze contact met je op moeten zoeken. Tot nu toe nog steeds niets gehoord. Kan ik hier tegen iets doen?
  groeten

    /   Beantwoorden  / 
 19. freddy

  Ook opgelicht! Ik heb alles al geprobeerd van bellen tot aangifte, maar je kunt er volgens mij weinig tegen doen. Tros Radar, Opgelicht en Vara Kassa willen er geen aandacht aan besteden. Het enige wat ik nu nog kan doen is anderen waarschuwen!

    /   Beantwoorden  / 
 20. Joost

  Ik zit ook al maanden te wachten. Gelukkig gaat het bij mij maar om een kleine prijs. Ik denk dat ze op het punt staan om failliet te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 21. annie969

  Tja, zijn dus failliet, ben bang dat iedereen naar zijn spullen kan fluiten..

    /   Beantwoorden  / 
 22. Jan-Willem

  Pure fraude!! Ze wisten dat ze op het punt stonden om failliet te gaan. De bestuurders strafrechtelijk vervolgen zou ik zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Jan-Willem

  Ok Biedveilingen! Ik snap niet dat consumenten nu nog vertrouwen hebben in dergelijke websites. Dit bedoel ik niet ten nadele van biedveilingen, maar het vetrouwen is er uit.

    /   Beantwoorden  / 
 24. K. de Vries

  Ook biedveilingen niet aan beginnen. Heb ik zeer slechte ervaringen mee. Gewoon zoeken naar het goedkoopste verkoopadresje op het internet

    /   Beantwoorden  / 
  1. eric

   Wat flauw om gelijk alle veilingsites over 1 kam te scheren. Ik speel vaak genoeg mee op Biedveilingen en tot groot genoegen. Heb inmiddels al aardig wat gewonnen, nee voor dat geld had ik het niet in de winkel kunnen kopen,maar het is wel een kwestie van veel geduld. Belangrijkste is om eerst heel veel biedcredits te verzamelen. De negatieve reacties komen vaak van mensen die denken dat ze met vijf gratis biedcredits even een xbox kunnen scoren. Dat kan op zich wel, als je op het juiste moment instapt. Maar als je niet wint maakt het de site niet slecht. Anders zouden mensen ook weleens wat negatiever mogen zijn over alle loterijen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jopie

    Eric, Er zijn zeer veel mensen gedupeerd door deze (oplichters)websites. Hoe kun je het nu aanbevelen? Het is ook slecht voor jou, want als meer concurrenten gaan meebieden, is jouw kans op succes kleiner.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jopiedepopie

     Hi jopie, lees eens wat beter, eric reageert op de reactie van k. de vries, die inderdaad alle veilingsites over een kam scheert met zijn niet onderbouwde opmerking. het mag duidelijk zijn dat productveilingen de boel heeft belazerd, maar dat betekent niet dat je iedereen in dat hoekje kunt stoppen. opmerkingen als ‘heb ik zeer slechte ervaringen mee’ kun je natuurlijk niet als advies zien

       /   Beantwoorden  / 
   2. Judith

    Helemaal met je eens Eric! Er zijn echt wel een aantal goede veilingwebsites op het internet te vinden. Heb jij ervaring met mrveiling.nl? Die kwam ik onlangs nog tegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.