Wat is er eigenlijk terecht gekomen van de plannen van Prinsjesdag 2013?

In de miljoenennota wordt vandaag weer de financiële koers voor het komende jaar uitgestippeld. In de miljoenennota staat wat de verwachte inkomsten en uitgaven zijn voor 2015. Vandaag wordt het koffertje aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer. In de komende weken buigt de Tweede Kamer zich nog over de plannen. In hoeverre zijn de plannen en de visies van vorig jaar uit gekomen?

Accijns op diesel met drie cent omhoog
De verhoging van de accijns is begin dit jaar ingevoerd. Vooral het vrachtverkeer gaat de grens over om diesel te tanken. Per saldo heeft de accijnsverhoging over de eerste acht maanden veel minder geld opgeleverd. Door lagere prijzen in België en Duitsland is de Nederlandse schatkist inkomsten misgelopen ten opzichte van 2013.

Premie voor de zorgverzekering zou ongeveer gelijk blijven
In de miljoenennota van vorig jaar is de verwachting uitgesproken dat de premie voor de basisverzekering ongeveer op hetzelfde niveau zou blijven. In de praktijk bleek het anders te zijn. Gemiddeld is de premie voor de basisverzekering met €10 per maand gezakt.

Hypotheekrenteaftrek in stapjes beperkt
Tot 2014 kon de hypotheekrente nog maximaal worden afgetrokken tegen 52%. Dit is met een halve procentpunt verlaagd naar 51,5%. Ook de komende tientallen jaren wordt de regeling van de hypotheekrenteaftrek verder versoberd. Iedere jaar wordt de maximale aftrek weer met een halve procentpunt verlaagd tot een tarief van 38% bereikt is. Deze plannen zijn onveranderd doorgevoerd.

Zie het volledige artikel op Knab.nl.

Lees ook:Ik vertik het om nog “woeker” accijns in Nederland te betalen
Lees ook:Koopkracht achteruit gegaan in 2010
Lees ook:Zorgverzekering 2014 – Nederlanders besparen €1,2 miljard aan premie
Lees ook:Premie zorgverzekering per 2012 fors omhoog
Lees ook:Slotakkoord VVD-PvdA – wat is uitgelekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.