Verzekeringen.com gaat consument via social media tips geven

De financiële webwinkel Verzekeringen.com heeft een nieuw initiatief gelanceerd om consumenten te wijzen op manieren om de verzekeringen beter af te stemmen op hun persoonlijke situatie. Dit doen ze door middel van social media.

Ze gaan proactieve hulp bieden door in te haken op posts op social media. Een consument geeft bijvoorbeeld op social media aan dat hij op het punt staat om te vertrekken voor een wereldreis. Verzekeringen.com kan hierop inhaken door te wijzen op de noodzaak om de reisverzekering af te stemmen op deze wereldreis. Deze service werkt alleen als de consument de verzekeringen heeft lopen via Verzekeringen.com

Het vergelijken van de zorg- en de autopolis wordt steeds gebruikelijker, maar er bestaat maar weinig aandacht voor bijvoorbeeld de reis- en de inboedelverzekering. Door het koppelen van een Twitter of Facebook account kan het algoritme van Verzekeringen.com bepalen welke acties invloed kunnen hebben op je verzekeringen. Mogelijk is het een goed moment om opnieuw de verzekeringen te vergelijken. Gezinsuitbreiding een verhuizing of het plaatsen van een nieuwe keuken in een huurwoning zijn bijvoorbeeld belangrijke momenten om op in te haken. De nieuwe service is gelanceerd onder de naam “Social Check

Hoe werkt het de Social Check?
Via de website van Verzekeringen.com kun jij je media account(s) koppelen aan Verzekeringen.com. Vervolgens krijg je hulp om beter verzekerd te zijn en om te besparen op verzekeringen. Er kan op deze manier beter worden ingehaakt op wijzigingen in jouw persoonlijke situatie. Soms sta je er namelijk niet bij stil dat de kleinste wijzigingen al invloed kan hebben op je verzekeringen. Ook als er zich geen wijzigingen voordoen in je persoonlijke leven, kun je baat hebben bij de koppeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan praktische tips.

Gaat dit ten koste van mijn privacy?
De gegevens worden slechts bewaard voor een periode van 24 uur. Deze gegevens zullen nooit gedeeld worden met andere partijen. Een kijkje in je leven is bedoeld om de verzekeringen beter af te stemmen op de (gewijzigde) behoeften.

Lees ook:Meest gestelde vragen over de zorgverzekering
Lees ook:Wat is jouw persoonlijke inflatie?
Lees ook:Invloed op de hoogte van de spaarrente bij LeasePlan Bank
Lees ook:Wie is het Gouden Spaarvarken?
Lees ook:Kapitaalverzekering wordt mogelijk fiscaal belast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.