Fairzekering – Hoe werkt het?

Wie geen schades aanricht met z’n auto kan een kortingspercentage in de autopolis opbouwen van wel 70% of zelfs 80%. De autoverzekeraar Fairzekering gaat nog een stapje verder. Door een speciale stekker (device) in je auto te plaatsen wordt je rijgedrag en rijstijl vastgelegd. Veilige rijders kunnen een extra korting krijgen tot 35%.

Als je een autopolis afsluit bij Fairzekering, krijg je een device die je in de OBD poort van je auto moet plaatsen. Deze device registreert onder andere je acceleratie, je snelheid, het tijdstip van jouw ritjes en hoe vaak je gebruik maakt van je auto. Deze gegevens komen via de device in een database terecht. Door als verzekerde in te loggen op het dashboard op Fairzekering.nl kun je jouw gegevens raadplegen. Hierop is af te lezen of jouw rijgedrag eind van de maand beloond gaat worden met een extra korting van 10% of 35%.

Om de proef op de som te nemen heb ik de verzekeraar benaderd met het voorstel om de device een maandje uit te proberen. Iedere keer als ik mijn auto gebruik worden er gegevens doorgegeven. Deze kan ik teruglezen op het internet. Na een paar dagen staat de meter nog steeds in het groen. Dit betekent dat ik een korting zou krijgen van 35%. Ik moet wel zeggen dat ik zeer berekenend heb gereden. Omdat het gemeten wordt, probeer je toch een zo hoog mogelijke score te halen.

Hoe wordt de premie voor de verzekering bepaald?
Bij het afsluiten van de verzekering worden dezelfde vragen gesteld die andere verzekeraars ook stellen. Fairzekering werkt dus gewoon met schadevrije jaren om de hoogte van de korting te berekenen. Uiteraard heb ik ook mijn eigen verzekering vergeleken met de premie die ik bij Fairzekering moet betalen. Mijn huidige verzekering is goedkoper, maar niet als ik nog een extra korting van 35% kan verrekenen.

Wanneer krijg je een extra korting?
Maandelijks worden de gegevens die de device heeft doorgestuurd beoordeeld. Als je bent ingelogd op Fairzekering.nl kun je op je eigen dashboard zien hoe de huidige status is. De gegevens zijn verwerkt in een meter (zie hieronder). Zolang de meter op groen blijft staan, krijg ik eind van de maand 35% van mijn premie terug.

Hoe zit het met de privacy?
Mijn gegevens worden inderdaad gebruikt en vastgelegd in een database. Ik heb daar geen moeite mee. Alleen ik heb inzicht in mijn gegevens door in te loggen op de website van de verzekeraar. Door een wisknop kan ik de vastgelegde gegevens loskoppelen van mijn persoonsgegevens. Het feit dat rijgedrag wordt vastgelegd in een database zal toch niemand moeite mee hebben?

Lees ook:Beloning voor je rijgedrag
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Allsecur geeft extra korting voor veilige auto’s
Lees ook:Korting op de autoverzekering omdat de auto jarig is – Onzin natuurlijk?
Lees ook:Auto WA verzekeren? Voor een paar euro’s meer je auto veel ruimer verzekeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.