Tot 21 juni werken wij voor de Belastingdienst

Ik ben blij dat wij in een land wonen waar de sociale voorzieningen en verzekeringen goed geregeld zijn, maar de prijs is hoog. Volgens de Elsevier werken wij tot 21 juni voor de Nederlandse staat. In de rest van het jaar werken we weer voor onze eigen financiën.

Dit blijkt uit een Europees onderzoek van de stichting New Direction. Het blijkt een vooruitgang te zijn ten opzichte van het jaar 2013. Toen moesten we nog tot 27 juni werken voor de Nederlandse Staat. Er zijn negen lidstaten waar de belastingdruk nog hoger ligt in vergelijking met Nederland.

De laagste belastingdruk hebben de Cyprioten. Zij werken tot 21 maart voor de Belastingdienst. De Ieren en de Maltezen zijn ook goed uit. Zij werken tot 28 april voor de heffing.

De belastingdruk is hoog, maar daar staat tegenover dat er financiële vangnetten zijn als wij niet meer in staat zijn om onze eigen inkomsten te verdienen. Dit soort onderzoeken roept wel irritatie op als je denkt aan de mensen in je eigen omgeving die eigenlijk niet willen werken. Alle werkenden moeten er namelijk voor zorgen dat deze groep ook geld krijgt.

Lees ook:Bijna de helft van de inkomsten gaat naar de Fiscus
Lees ook:Inkomen van voetballers Nederlands elftal – WK 2014
Lees ook:Wij zijn weer goed aan het sparen!
Lees ook:Tanken voor de schatkist
Lees ook:Geen BTW in juni?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.