Schulden afbetalen met een bijstandsuitkering

Voor Geld.nl heb ik een blog geschreven over het afbetalen van schulden met een bijstandsuitkering. Hoe moet je rente en aflossing betalen als je zelf al nauwelijks kunt rondkomen? Gezinnen met een bijstandsuitkering die ook nog een schuld moeten afbetalen hebben een structureel probleem.

Het bijstandsinkomen is gebaseerd op het minimale bedrag waar een gezin over moet beschikken om maandelijks van rond te komen. Een relatief kleine schuld kan er al voor zorgen dat er een maandelijks groeiende schuld ontstaat. Het is belangrijk om goed overzicht te houden over de geldzaken. Als er structureel meer uit gaat dan dat er binnen komt, moet je zo snel mogelijk maatregelen treffen.

De gemeente kan hulp bieden
Als je hulp nodig hebt om maandelijks rond te komen, kun je de hulp krijgen van de gemeente. In eerste instantie zullen ze proberen om met tips je situatie te verbeteren. Als deze tips niet de uitweg bieden die je nodig hebt, kun je bijvoorbeeld ook via de gemeente bij de schuldhulpverlening terecht komen. Als je grip dreigt te verliezen over je geldzaken kun je het beste zo snel mogelijk hulp inschakelen.

Lees ook:Bijstand en dwangarbeid
Lees ook:Naast voedsel ook financiële begeleiding
Lees ook:Eerste woning kopen met Starterslening
Lees ook:Verzekeringen beeindigen om geld te besparen
Lees ook:Spaargeld is een must

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.