Verkoop van diesel en LPG sterk gezakt in grensstreken

De NOS meldt dat de verkoop van LPG en diesel in de grensstreken sterk gezakt is. Er zijn dus meerdere automobilisten die zich afzetten tegen de onredelijke belastingheffing in brandstoffen.

Op 1 februari schreef ik op deze weblog dat ik het langer vertik om in Nederland woekerbedragen te betalen voor benzine en diesel. Ik zou de Duitse schatkist gaan spekken door over de grens te tanken. Ik woon niet ver van de grens af, dus ik hoef geen hoge kosten te maken om eerst naar Duitsland te rijden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog maar één keer de grens over ben gereden om te tanken, maar dat gaat zeker vaker gebeuren.

Uit cijfers van Bovag en NOVE blijkt dat er in februari weer meer particulieren en bedrijven gekozen hebben om in België of Duitsland te tanken. Dit moeten wij ook blijven doen om de politiek in te laten zien dat wij burgers en bedrijven geen pinautomaten voor de staatskas zijn. In het begin van het jaar bleek al dat er minder belasting uit brandstof binnen kwam, ondanks de sterke verhoging van de belastingheffing.

Nederlandse tankstations vlak bij de grens met België en Duitsland hebben 39% minder diesel en 42% minder LPG verkocht in vergelijking met februari 2013. Er is maar liefst 84 miljoen liter minder in Nederland getankt. Hierdoor loopt de Nederlandse schatkist €43 miljoen mis. Het is natuurlijk wel slecht nieuws voor de grensondernemers met een tankstation. Ze lopen niet alleen inkomsten door brandstof mis, maar ook de verkoop van snacks, broodjes en sigaretten is met 22% teruggelopen.

In mei of juni gaat het kabinet de effecten van de accijnsverhoging van 1 januari evalueren. Met andere woorden, wij moeten wel over de grens blijven tanken anders wordt de accijnsverhoging niet teruggetrokken.

Lees ook:Ik vertik het om nog “woeker” accijns in Nederland te betalen
Lees ook:Politiek blijft nog vasthouden aan de accijnsverhoging
Lees ook:Wat is er eigenlijk terecht gekomen van de plannen van Prinsjesdag 2013?
Lees ook:Accijnzen asociaal sterk gestegen
Lees ook:Bespaartip: tanken voor €30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.