Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering

Waarom moeten jonge onervaren automobilisten €233 per maand betalen voor de WA autopolis en betaalt een 24 jarige automobilist €28 tot €98 per maand? Voor Geld.nl heb ik een blog geschreven over dit onderwerp.

De hoofdreden van het premieverschil is de grotere kans op schade bij jongeren. In vergelijking met oudere beginnende bestuurders richten zij meer schades aan en de totale omvang van de schades zal ook groter zijn. Daarnaast zal het ook te maken hebben met het bepalen van je doelgroep als verzekeraar.

Als alle verzekeraars putten uit vergelijkbare statistieken, dan kunnen de verschillen namelijk niet zo groot zijn. In de blog voor Geld.nl heb ik berekend hoeveel het kost voor een jonge bestuurder om een 14 jaar oude VW Golf te verzekeren onder de condities WA. Bij de goedkoopste verzekeraar kon hij terecht voor €59 per maand, en bij de duurste verzekeraar moet €233 per maand worden betaald. Als dezelfde auto wordt verzekerd door een 30-jarige onervaren bestuurder bedraagt de premie tussen €28 en €98 per maand.

Hieruit blijkt in ieder gevel dat het voor jongeren uit kan om premies te vergelijken.

Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Jongeren zijn weer duurder uit met de autoverzekering
Lees ook:Autoverzekering afsluiten als 17-jarige
Lees ook:Goedkoopste zorgverzekeringen 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.