Ik vertik het om nog “woeker” accijns in Nederland te betalen

In vergelijking met andere Europese landen betalen wij een recordbedrag aan accijns per liter brandstof. Naast de heffing van BTW zit er maar liefst 77 cent aan accijns op één liter benzine.

Automobilisten betalen zich scheel aan accijns. Elk jaar als de belastingheffing in benzine, diesel en LPG weer is verhoogd, wordt er weer geklaagd over de brandstofprijzen. In de loop van het jaar zijn wij er weer aan gewend en betalen wij zonder te zeuren de woekerbedragen aan de pomp. Tot het weer nieuw jaar is en er weer meer belasting wordt toegevoegd aan de brandstofprijzen.

De laatste keer heb ik voor €80 getankt. Ik heb vandaag besloten om niet meer te tanken in Nederland. Ik woon ongeveer 20 km van de Duitse grens af. Ik kan geld besparen door één keer in de twee weken naar Duitsland te rijden om te tanken. Ik vind het nog belangrijker om een statement af te geven. Jarenlang betaal ik al woekerbedragen voor diesel en benzine. Vanaf vandaag ga ik meer euro’s in mijn portemonnee houden en de Duitse staatskas spekken.

Lees ook:Verkoop van diesel en LPG sterk gezakt in grensstreken
Lees ook:Benzine sinds 1971 vijf keer zo duur geworden
Lees ook:Wat kost een auto aan brandstof?
Lees ook:Politiek blijft nog vasthouden aan de accijnsverhoging
Lees ook:Bespaartip: tanken voor €30

Eén reactie op “Ik vertik het om nog “woeker” accijns in Nederland te betalen

  1. Janne

    Ik wil ook niet geen woekeraccijns meer betalen en ben met roken en drinken geatopt en heb de auto verkocht! Nu zullen de IB, de BTW en andere belastingen wel omhoog gaan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.