Verzekeringen afsluiten bij uw energiebedrijf?

De laatste jaren zien wij steeds meer vormen van branchevervaging. Hema richt zich nu ook op testamenten en de zorgpolis hebben ze ook actief mee geadverteerd. Twee energiebedrijven willen zich nu ook gaan richten op verzekeringen.

De energiebedrijven Budget Energie en GDF Suez gaan inventariseren in hoeverre zij verzekeringen kunnen gaan aanbieden in Nederland. In het verleden zijn er meerdere partijen geweest die het geweldige idee hadden om zich op verzekeringen te richten. Het is maar de vraag of er belangstelling is voor een extra aanbieder van verzekeringen. Waarom zou de klant zich wenden tot energiebedrijven?

De Hema, Albert Heijn, Kruidvat en de V&D hebben in het verleden al pogingen ondernomen om de verzekeringmarkt te veroveren. In alle van deze vier pogingen kan de vraag gesteld worden: “Waarom zou de klant overstappen?” . Vooral de particuliere verzekeringsmarkt is een prijsmarkt. De vergelijkingssites krijgen steeds meer de macht. De auto wordt verzekerd bij de verzekeraar met de laagste premie. Hetzelfde kan gezegd worden voor bijvoorbeeld de inboedelverzekering en de opstalverzekering.

De energiebedrijven moeten met een goed verhaal komen om ons over te halen om over te stappen.

Lees ook:Verzekeringen zonder verzekerd bedrag?
Lees ook:Verzekering afsluiten via een vergelijkingssite
Lees ook:Trekpleister gaat ook verzekeringen verkopen
Lees ook:AFM pleit voor een vergelijkingssite voor verzekeringen
Lees ook:HEMA – De goedkoopste zorgverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.