Duitse roodstand naar maximaal 8%

De grootste oppositiepartij van Duitsland, de SPD, heeft geëist dat de maximale rente bij roodstand naar 8% gaat. In ons land kan de rente oplopen tot 15%.

De rente die de drie grootste Nederlandse banken u in rekening brengen heb ik onderstaand voor u op een rijtje gezet. Het gaat om ING, Rabobank en ABN Amro. Hierbij heb ik de tarieven vergeleken voor een kredietlimiet tot €1.000.

De hoogste rente voor roodstand van de drie banken wordt in rekening gebracht door ING, namelijk 14,5%. ABN Amro brengt haar klanten 14,1% in rekening. De Rabobank brengt het laagste rentepercentage in rekening, namelijk 12,9%.

Een verlaging naar maximaal 8% zal de banken veel inkomsten gaan kosten. Aan de andere kant heeft het geen zin om deze kosten te beperken. Een verlaging van het percentage zal de banken dwingen om de klanten op een andere manier kosten in de maag te splitsen. U zult bijvoorbeeld meer moeten gaan betalen voor de betaalrekening zelf.

Lees ook:Rood staan is te duur
Lees ook:Rood staan bij sommige banken erg duur
Lees ook:De SNS Bank is gezakt voor de kapitaaltest
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente
Lees ook:Consumentenbond roept op tot actie

4 reacties op “Duitse roodstand naar maximaal 8%

 1. Niels

  Of het zorgt ervoor dat banken lagere kredieten gaan verstrekken. Het is immers zo dat ze het risico van wanbetaling niet langer door de rentepercentages kunnen dekken.

  Op zich lijkt me het verlagen van kredietlimieten geen slechte ontwikkeling.

    /   Beantwoorden  / 
 2. pc

  Andere oplossing zorg dat je niet rood staat. Is soms moelijk, geloof ik best wel, maar becijfer maar eens wat je bespaart als je het lukt.
  Ik meld wel vaker , zorg voor een buffer, zie hiervoor o.a. de site vh nibud. Misschien de vakantietoeslag of 13e mnd ervoor gebruiken, om het te realiseren en dus maar afzien van wat je er anders mee doet. Maar het hebben van spaargeld, lees buffer, en niet rood staan is gewoon prettig en goedkoop

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marco

  Ik heb op mijn rekening het rood staan uitgezet. Ik kan niet in het rood staan. Waarom moet je rood staan ? Of je nu telkens van -500 naar 1500 gaat of van 0 naar 2000. Is even een paar maanden extra opzij zetten en je hoef nooit meer in het rood te staan. Ik kan niet meer in de verleiding komen om toch nog even te pinnen. En ja, soms moet ik even een paar dagen wachten om iets te kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. PC

  prima actie & reactie, en wat scheelt het je in euro’s aan rente per maand en op jaarbasis, en hoeveel koopkracht is het? We hoeven het niet te weten, maar tel maar eens uit voor jezelf.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.