Autopremies gaan omhoog

In 2010 gaf de Nederlandsche Bank al aan dat de verzekeraars te lage premies hanteren voor de autoverzekeringen. Enkele verzekeraars hebben de premies al verhoogd, en meerdere zullen volgen.

De verzekeraars hebben de afgelopen jaren hun focus gelegd op het aantrekken van klanten. Hiervoor is de autoverzekering zeer geschikt. Verzekerden wisselen namelijk eenvoudiger van autoverzekering dan van bijvoorbeeld een levensverzekering of inboedelverzekering. De autoverzekering wordt ook vaak gezien als een verzekering waarbij de nadruk ligt op de prijs. De dekkingen zijn namelijk nauwelijks afwijkend tussen de diverse verzekeraars.

Premieverhogingen autoverzekering
Uit onderzoek van Independer is gebleken dat de premies sinds mei 2008 al aan het stijgen zijn. Sinds mei 2008 tot heden zijn de autopremies gemiddeld 13 procent gestegen. Na de waarschuwing van de Nederlandsche Bank hebben bijvoorbeeld Univé (vijf procent verhoging) en Delta Lloyd (vijf tot tien procent verhoging) de premies al verhoogd.

Premie omhoog door hogere assurantiebelasting
De premie voor de autoverzekering zal per maart 2011 verhoogd worden door een hogere assurantiebelasting. De belastingheffing stijgt van 7,5 procent naar 9,7 procent.

Lees ook:Premie schadeverzekeringen omhoog in 2013
Lees ook:Autoverzekering wordt duurder
Lees ook:Premie autoverzekering stijgt hard
Lees ook:Autopremies gaan verder omhoog
Lees ook:Verzekeren wordt flink duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.