The house of sand and fog… open je post!


Afgelopen weekend gekeken naar de film “The house of sand and fog”. Een bijzonder verhaal waar ik niet veel over zal zeggen, maar het ging in eerste instantie over een vrouw die haar huis uitgezet wordt omdat het geveild ging worden. Door de Belastingdienst, in verband met een schuld van… $500!

En hoe kwam dit nu eigenlijk tot stand? Omdat de dame in kwestie al ruim een half jaar haar post niet had opengemaakt. Dat blijkt in de praktijk vaker te gebeuren: mensen met schulden laten afschriften en rekeningen ongeopend. Want wat je niet hebt gezien is er niet. Dat is natuurlijk onzin en kan hele nare gevolgen hebben. Dus de moraal van dit verhaal (en van die film): ook al zit je in de problemen, blijf je post openen en steek niet als een struisvogel je kop in het zand.

Lees ook:Vakantiegeld voor afbetalen schulden
Lees ook:Wat paniek met spaarders doet
Lees ook:Besparen door geen kerstkaarten te sturen
Lees ook:Waarom loopt banksparen niet?
Lees ook:Steeds meer mensen met een baan hebben geldzorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.