Groene energie van de bron kopen

Vanaf 2 april start er een nieuw initiatief om het gebruik van groene stroom te stimuleren. Energie wordt niet meer gekocht van de energiebedrijven, maar rechtstreeks van de “groene” producent.

Via de website Vandebron.nl kunt u zich aanmelden. De organisatie achter deze website brengt u in contact met producenten van groene energie. Ze hebben contracten gesloten met tien producenten die groene energie aan u kunnen leveren. Het gaat hierbij om zonne-energie en windenergie, maar ook om water- en bio-energie. Er wordt door deze tien producenten genoeg stroom geproduceerd voor ongeveer 20.000 afnemers.

De online marktplaats van groene stroom rekent maandelijks €10 aan abonnementskosten. Dit is te vergelijken met het vastrecht van energiebedrijven, maar volgens Vandebron.nl rekenen de energiebedrijven veel hogere kosten.

Op 25 maart hadden zich al 922 deelnemers vooringeschreven. Hopen dat een dergelijk duurzaam project van de grond gaat komen.

Lees ook:Groningers zijn geïnteresseerd in groene stroom Hagenaars minder
Lees ook:Beleggen in windaandelen
Lees ook:Hoge energierekening? Schaaf makkelijk euro’s van je rekening af door over te stappen
Lees ook:Verzekeringen afsluiten bij uw energiebedrijf?
Lees ook:Nieuw initiatief – Nederland COLLECTIEF

3 reacties op “Groene energie van de bron kopen

  1. Zelfenergievergelijken

    Duurzaamheid is de toekomst en als het ook nog eens op een milieu vriendelijke manier wordt opgewekt is het helemaal prima. Het is ook heel goed om te zien hoe fors het aantal zonnepanelen in de jaren zijn gestegen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.