Jongeren laten belastinggeld liggen

Jaarlijks laten jongeren met een bijbaan of vakantiewerk belastinggeld liggen. Dit jaar is het obstakel nog hoger geworden, doordat ze geen gebruik meer kunnen maken van het TJ-biljet.

Jongeren met een bijbaan of die vakantiewerk verrichten hebben, kunnen onder voorwaarden belasting terugvragen. Bij veel jongeren zal het om honderden euro’s gaan. Maar liefst tweederde van de jongeren gaat geen belastingformulier invullen, terwijl zestig procent van deze jongeren weet dat ze recht hebben op een teruggave. Op deze manier geven je eigenlijk honderden euro’s per persoon aan de schatkist.

De jongeren interesseren zich niet voor financiële aangelegenheden en weten vaak niet hoe ze de aangifte moeten invullen. Door er uiterlijk één uur in te steken, kunnen ze grote bedragen terugvragen. Een bijkomend probleem is dat 28 procent van de jongeren die “wit” hebben gewerkt, geen jaaropgave hebben ontvangen.

Dit maakt de aangifte weer lastiger om in te dienen. Van het aangifteprogramma hoeven ze maar een klein deel in te vullen en het programma is redelijk eenvoudig te doorlopen.

Lees ook:Belasting van je baantje terug
Lees ook:Jongeren laten zorgtoeslag liggen
Lees ook:Belastingaangifte invullen leuk?
Lees ook:Alvast documenten verzamelen voor de jaarlijkse aangifte
Lees ook:Aow’ers lopen belastinggeld mis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.