Tellen schadevrije jaren opgebouwd in een leaseauto mee?

Mijngeld.blog.nlEen leaseauto verzeker je niet op je eigen naam. Dus bouw je ook geen schadevrije jaren op. Toch kun je baat hebben bij het schadevrij rijden in een leaseauto.

Het schadevrij rijden in een leaseauto laat zien dat je rijervaring hebt opgedaan zonder het aanrichten van schades. Toch heb je er niets aan, want het leasebedrijf of de verzekeraar van de auto geeft geen verklaring van schadevrije jaren af. Een leaseverklaring kan uitkomst bieden.

Wat is een leaseverklaring?
Dit is een verklaring waaruit blijkt hoe lang je gereden hebt in de leaseauto en hoeveel schade er veroorzaakt zijn met de auto. De leaseverklaring wordt afgegeven door het leasebedrijf bij het beëindigen van de leaseovereenkomst. Bij het afsluiten van een autoverzekering kan de verzekeraar een aantal schadevrije jaren toekennen aan de hand van de verklaring. Hoeveel schadevrije jaren de verzekeraar toekent, is te beoordeling van de verzekeraar. Niet alle verzekeraars geven extra jaren op basis van de leaseverklaring. Wacht niet te lang met het gebruiken van de leaseverklaring. Bij veel verzekeraars is de verklaring maar één jaar geldig.

Hoeveel korting krijg je door een leaseverklaring?
Dit is geen vaststaand gegeven. Een acceptant van de verzekeraar zal de verklaring beoordelen en een aantal schadevrije jaren toekennen. De hoogte van de korting waar je vervolgens recht op hebt verschilt per verzekeraar. Dit is namelijk ter beoordeling van de verzekeraars zelf.

Krijg je ook een leaseverklaring bij private lease?
Ja, in principe werkt dit op dezelfde manier. Het maakt geen verschil of het gaat om zakelijk leasen of om private lease.

Schadevrije jaren opgebouwd in een auto van de werkgever
Na jaren rijden in een zakelijke auto van de werkgever kun je ook recht hebben op extra schadevrije jaren. Het schadevrij verleden kan in dit geval aangetoond worden met een werkgeversverklaring. Het nadeel is dat de meeste verzekeraars hier niets mee kunnen of willen doen.

Lees ook:Geringe autoschade? De schade niet claimen
Lees ook:Schadevrije jaren zijn premiebepalend voor de autoverzekering
Lees ook:Verzekeraars hanteren trucjes met de autoverzekering
Lees ook:InShared revolutionair?
Lees ook:Jaar lang geen autoverzekering kost veel geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.