Zakelijk krediet, maar niet bij de banken!

Waar moet je zijn om als bedrijf een krediet aan te vragen? Bij één van de banken lijkt de meest logische optie, maar de banken blijven het liefst op hun geld zitten. Door de starre houding van de banken zijn er andere partijen opgestaan die bedrijven en zzp’ers nog wel de mogelijkheid bieden om een krediet te krijgen. De website Spotcap.nl nemen wij graag voor jou onder de loep. Waar moet je aan voldoen om een krediet te krijgen en wat zijn de kosten?

Door de kredietcrisis zijn banken voorzichtiger geworden met het verstrekken van kredieten. Dit is ook terecht. Tot 2008 zijn er te eenvoudig te hoge kredieten verstrekt. Helaas slaan de banken nu juist door naar de andere kant. Ze zijn niet meer bereid om mee te denken en gaan van te negatieve scenario’s uit. Het bedrijf Spotcap.nl is in het gat gesprongen die de banken gecreëerd hebben.

Wat doet Spotcap.nl?
Het is een innovatieve online kredietverstrekker die zich hoofdzakelijk richt op het midden- en kleinbedrijf. Ruim één jaar geleden is het bedrijf opgericht door Jens Woloszczak en Toby Triebel. Het is een internationaal bedrijf. Naast Amsterdam zitten ze ook in Berlijn (hoofdkantoor), Madrid en Londen.

Aan wie verstrekken ze kredieten?
Zij richten zich op bedrijven met een minimale jaarlijkse omzet van €50.000. Als bedrijf moet je al aangetoond hebben dat je levensvatbaar bent. Het bedrijf moet namelijk minimaal al 12 maanden bestaan. Ook moet het bedrijf in Nederland geregistreerd staan en een Nederlandse zakelijke bankrekening hebben. Het gaat om kortlopende kredieten.

Over de kredieten
Spotcap biedt kredieten vanaf €1.000 tot maximaal €100.000. In vergelijking met de traditionele banken zijn ze sneller en flexibeler. Het aanvraagtraject verloopt volledig online. Binnen een paar minuten kan aan de hand van de juiste gegevens beoordeeld worden in hoeverre het krediet verstrekt kan worden. Bij de traditionele banken is het een tijdrovend proces om de aanvraag te beoordelen.

Een belangrijk verschil met de beoordelingen door de banken
Banken leggen onterecht vaak de focus op het verleden. Er zijn veel bedrijven die een aantal slechtere jaren beleefd hebben door de kredietcrisis. Spotcap begrijpt dit en kijkt naar de huidige bedrijfsprestaties. Het is namelijk ook onterecht om bedrijven in de groei te stagneren omdat ze door economische omstandigheden een aantal slechtere jaren hebben moeten doorstaan.

Wat kost het krediet?
Vanaf het moment van het opnemen van een bedrag begint de maandelijkse aflossing te lopen. Naast de aflossing is er uiteraard ook een rente verschuldigd. De hoogte van de rente is afhankelijk van het risicoprofiel van het bedrijf. Bij het aanvragen van een krediet wordt er een offerte verstrekt waar de hoogte van de kosten, de maandelijkse aflossing en de hoogte van de verschuldigde rente uit blijken. De terugbetaling vindt plaats in zes maandelijkse termijnen.

Lees ook:Geen persoonlijke lening meer te krijgen?
Lees ook:De verschillende soorten leningen
Lees ook:Niemand let op de leenrentes
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Sparck en ELQ Hypotheken
Lees ook:Hoe werkt een doorlopend krediet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.