Schadevrije jaren zijn premiebepalend voor de autoverzekering

Voor Allsecur heb ik een artikel geschreven over de invloed van schadevrije jaren op de hoogte van de premie voor je autopolis. Bij een slecht schadeverloop kan er een premietoeslag worden gerekend en bij schadevrij rijden kan de premiekorting bij de meeste verzekeraars oplopen tot 70% of zelfs 80%.

Schadevrije jaren bouw je op door geen schades te veroorzaken met de auto die op je naam staat. Geclaimde schades komen ten laste van je schadevrije jaren. Dit geldt overigens niet voor schades die gedekte zijn op de Beperkt Casco verzekering. Hierbij kun je denken aan schades zoals ruitbreuk, diefstal en stormschade. Deze schades beïnvloeden de schadevrije jaren niet.

Pas op met het claimen van kleine schades
Schades die ten laste komen van je schadevrije jaren kosten je dus geld. De premie zal in de meeste gevallen namelijk omhoog gaan in het opvolgende verzekeringsjaar. Hierdoor kan het bij kleine schades vaak uit om de lasten voor eigen rekening te houden.

Voor een uitgebreidere toelichting, zie mijn volledige blog op Allsecur.

Lees ook:Kan ik stormschade claimen op mijn autoverzekering?
Lees ook:Auto WA verzekeren? Voor een paar euro’s meer je auto veel ruimer verzekeren
Lees ook:Een aantal verzekeraars passen beleid schadevrije jaren aan
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Allsecur geeft extra korting voor veilige auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.