Het sociaal akkoord klucht van 12 april 2013

Gisteren hebben de politieke leiders een optreden gegeven in het Journaal. Volgens mij was de onderlinge afspraak om overdreven optimistisch te zijn over het sociaal akkoord. De glimlach van Rutte moet ons weer vertrouwen geven in de economie.

De werkloosheid is nog steeds sterk aan het stijgen en wij gaan in Nederland nog steeds gebukt onder een zeer hoge private schuld (hypotheeklasten). Met name Rutte hoopt ons met zijn joviale optreden op televisie weer vertrouwen te geven. Het sociaal akkoord is mogelijk een goede stap in de richting, maar wij zijn er nog niet. Diverse economen waren iets minder positief, maar zij waren uiteraard ook niet betrokken in de klucht.

De politieke leiders hebben de nadruk proberen te leggen op de extra miljarden aan bezuinigingen die niet door gaan en het versoepelen van het ontslagrecht. Laten wij hopen dat de miljarden aan extra bezuinigingen ook daadwerkelijk niet nodig zijn. Het versoepelen van het ontslagrecht is ook een wassen neus. het gaat “mogelijk” pas in per 2016.

Nu maar hopen dat wij morgen weer massaal ons geld laten rollen om de economie weer op gang te helpen.

Lees ook:Politiek roept op om vertrouwen te hebben
Lees ook:Recessie is achter de rug
Lees ook:Wat verdienen de politici per maand?
Lees ook:Nederlanders zijn somber over financiële toekomst
Lees ook:Weer enkele maandelijkse vasten lasten beëindigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.