Werknemers zijn oververzekerd via collectief van de werkgever

Uit onderzoek van Ipsos Synovate in opdracht van Independer.nl blijkt dat maar liefst 38% van de via werkgeverscollectief verzekerden een te ruimte dekking hebben voor de zorg. Werknemers kiezen voor een collectief om geld te besparen, maar door een te ruime dekking zijn ze juist duurder uit.

Op de vraag “Waarom heeft u op dit moment een collectieve zorgpolis via uw werk” antwoordt 84% van de ondervraagden “Korting”. 42% van de collectief verzekerde werknemers is van mening dat ze een zorgpolis hebben die aansluit op hun wensen, en 38% denkt oververzekerd te zijn. Vooral jongeren tot 34 jaar zijn van mening oververzekerd te zijn, namelijk 55% van de ondervraagden.

In 2012 is volgens Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2012 ruim 67% van de verzekerden via een collectiviteit verzekerd. Daarvan is iets minder dan 60% verzekerd via de werkgever. Gemiddeld ontvangt de werknemer een collectiviteitskorting van 8%. Deze collectiviteitskorting is hoger in vergelijking met andere collectieven. Via patiëntenverenigingen bedraagt de collectiviteitskorting gemiddeld 5,8% en via de andere collectieven 6,8%. Via de werkgevers wordt vaak collectiviteitskorting aangeboden op de duurste zorgverzekeringen.

Open collectieven geven vaak hogere kortingen op de zorgpolis. Een voorbeeld van een open collectief is een vergelijkingssite. De collectiviteitskorting loopt op tot maximaal 10%. Een open collectief heeft als aanvullend voordeel dat de kortingsregelingen niet beperkt zijn tot één of twee zorgverzekeraars.

Collectiviteitskorting maakt niet het verschil, maar de premie!
Via de werkgever een zorgpolis afsluiten kan lonend zijn, maar ga niet blind voor de collectiviteitskorting bij de aangewezen verzekeraars. Het gaat erom hoeveel u maandelijks moet betalen aan premie. U kunt beter een goedkope zorgverzekering zonder collectiviteitskorting afsluiten dan 8% collectiviteitskorting ontvangen op een te dure premie.

Lees ook:Ontslagen? Check je verzekeringen!
Lees ook:Zorgkosten fors verhoogd sinds 2006
Lees ook:343 euro besparen op de zorgverzekering
Lees ook:Wat je moet weten over de zorgverzekering
Lees ook:Korting op je zorgpolis als je donor bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.