Na 1 april 2012 AOW gerechtigd? Een AOW-gaatje kan het gevolg zijn!

Er moeten in 2012 bezuinigingen doorgevoerd worden. Indien u na 1 april 2012 de pensioengerechtigd leeftijd bereikt, krijgt u mogelijk de eerste maand geen of minder AOW.

Ook op het oog kleine besparingen, kunnen de schatkist miljoenen per jaar opleveren. U krijgt recht op een AOW-uitkering per de eerste van de maand dat u 65 jaar gaat worden. Vanaf 1 april 2012 verschuift de ingangsdatum naar uw verjaardag. Dit geeft de schatkist een besparing van € 60 miljoen per jaar.

Indien u de eerste dagen van de maand jaren bent, heeft de wijziging niet veel invloed. Bent u de laatste dagen van de maand jarig, dan zult u bijna een maand geen of minder inkomsten hebben. Dit is een ontwikkeling waar rekening mee gehouden moet worden.

Er dreigt echter nog een groot gevaar voor de pensioengerechtigden, namelijk het vervallen van de partnertoeslag per 2015. Indien er een groot leeftijdsverschil bestaat tussen de partners, kan de situatie ontstaan dat de oudste van de twee een laag AOW ontvangt, doordat de jongste nog geen 65 jaar is. Ieder van de partners heeft namelijk recht op 50 procent van de volledige AOW. Tot 2015 volgt er eventueel nog een compensatie van het tekort (afhankelijk van het inkomen van de partner), maar vanaf 2015 is dat niet meer het geval.

Lees ook:Een andere baan niet kunnen betalen
Lees ook:Vakantiedagen sneller op maken
Lees ook:Maakt het sociaal leenstelsel het studeren minder toegankelijk?
Lees ook:2015: alleen nog je eigen AOW
Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin

Eén reactie op “Na 1 april 2012 AOW gerechtigd? Een AOW-gaatje kan het gevolg zijn!

 1. O. Wee

  Sjonge jonge, wat een ophef !
  Dit wisten we toch al langere tijd:
  Het eerste punt betekent gemiddeld een HALVE maand geen inkomen !
  Het eerste punt is net zo logisch als goedendag zeggen !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.