Vergeten cadeaubonnen levert miljoenen op

De meeste mensen hebben nog wel cadeaubonnen in de kast liggen die nog een keer ingeruild moeten worden. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het bedrijfsleven jaarlijks ongeveer 5 miljoen verdient doordat mensen hun cadeaubonnen laten verlopen.

Iedere winkelorganisatie geeft tegenwoordig wel cadeaubonnen uit. Op deze manier kunnen ze eenvoudig geld verdienen. Uit de enquete onder 3200 leden van de Consumentenbond blijkt namelijk dat 13 procent van de mensen wel eens cadeaubonnen heeft weggegooid omdat de uiterste geldigheidsdatum verstreken is.

Een cadeaubon is minimaal één jaar ga afgiftedatum inwisselbaar. Als de uiterste inwisseldatum niet op de bon staat, blijft de bon altijd geldig.

De Consumentenbond roept mensen nu op om hun verlopen cadeaubon naar hun op te sturen. Deze gaan zij alsnog inruilen, en de opbrengst gaat naar een goed doel. U kunt de verlopen bonnen opsturen naar onderstaand adres (postzegel plakken is niet nodig).

Consumentenbond
t.a.v. A-Team
Antwoordnummer 2259
2502 XB Den Haag

Lees ook:Consumentenbond roept op tot actie
Lees ook:Wat gebeurt er na het intrekken van een bijstandsuitkering?
Lees ook:Tot 21 juni werken wij voor de Belastingdienst
Lees ook:Wajong verdient aandacht
Lees ook:Garantie buiten de garantieperiode

4 reacties op “Vergeten cadeaubonnen levert miljoenen op

 1. Sandy

  Stichting Doneerkadobon biedt ook de mogelijkheid om ongebruikte en/of verlopen cadeaubonnen charitatief te benutten! Zo worden de bij Doneerkadobon aangesloten goede doelen die kinderen in binnen- en buitenland een betere kwaliteit van leven geven, gesteund. http://doneerkadobon.nl , Postbus 1375, 2130 EL Hoofddorp.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Willem Röder

  Goed om te weten: De Pluim is onbeperkt geldig. Waarom? Omdat wij vinden dat de consument zelf moet kunnen bepalen wanneer hij/zij iets leuks gaat beleven. Vandaag, morgen, volgende maand of bijv. over 2 jaar, wanneer het hem/haar het beste uitkomt! Het is immers een cadeau. http://www.pluimen.nl

    /   Beantwoorden  / 
 3. Stephanie

  Goed initiatief van de Consumentenbond! Zonde vind ik het. Ergens geld storten voor een cadeaubon en dan maar hopen dat de ontvanger van de cadeaubon hem wel op tijd inwisselt… Vanuit deze zelfde frustratie ben ik vorig jaar de webshop Bonnenfabriek.nl begonnen. Nooit meer cadeaubonnen die verlopen, want je regelt alles zelf! Het gaat hier dus niet om een waardebon, maar om een begeleidende toepasselijk kaart bij je cadeau.

  Geef je een leuk uitje cadeau voor een mooi concert, lekkere sauna, heerlijk hotel of restaurant? Maak dan zelf online in een handomdraai een cadeaubon die eruitziet alsof je uren op ingewikkelde vormgevingsprogramma’s op je computer hebt zitten zwoegen. Voor 15:30 uur besteld, zelfde dag op de post. Inclusief feestelijke cadeauverpakking met confetti!

    /   Beantwoorden  / 
 4. smart doelen voorbeeld

  Wauw wat een bedrag 5miljoen…
  Ik heb inderdaad ook nog wel een cadeaubon in de kast liggen en ze laten verlopen in natuurlijk niet een voorbeeld van het doel wat ik had met die cadeau bon en wil dat geld ook zeker niet schenken. Ach in het vervolg dus maar beter opletten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.